Prebolevanje je zelo osebna stvar in področje na katerem je težko posploševati, ker je toliko metod, kot je na svetu ljudi. Kljub temu pa obstaja kar nekaj splošnih nasvetov, ki so (v različnih kombinacijah, tudi z drugimi nasveti in metodami) pomagali že mnogim.

1. Počnite stvari, ki jih prej niste

Kdaj si boste vzeli čas zase in za vse tisto, kar VI radi počnete, če ne zdaj, ko ste samski? V zvezi ste se verjetno morali, zaradi prilagajanja partnerju, odreči kakšni stvari, potovanju, hobiju ali čemu drugemu, kar ste si potihem zelo želeli. Zdaj je odlična priložnost, da se lotite vsega, kar ste prej potlačevali in dajali na stran!

2. Spomnite se zakaj sta se razšla

Ne glede na to, kdo je bil pobudnih razhoda – vi vali vaš partner – za razhod obstajajo razlogi. V trenutkih, ko vam je hudo in si želite, da bi storili kaj neumnega, na primer moledovali bivšega/bivšo, da vas vzame nazaj, pomislite na razlog razhoda, ki vas bo zagotovo prepričal, da ne storite kakšne neumnosti, ki bi jo pozneje obžalovali.

To je nekoliko težje, če vas je partner zapustil in ni povedal razloga zakaj se je tako odločil. Če se vam zdi primerno, ga lahko kontaktirate in prosite, da pojasni svoje razloge, zato da boste lažje preboleli in šli naprej.

V kolikor pa to ni mogoče ali primerno, pa zagotovo lahko sami vsaj predvidevate kaj je razlog za razhod, če nič drugega, pa zagotovo z vaše strani obstajajo kakšni negativni spomini iz vajine zveze, ki vas lahko opomnijo, da vendarle ni bilo vse rožnato.

3. Preživljajte čas s prijatelji

Ko smo v zvezi imamo pogosto manj časa za prijatelje, ker želimo, poleg vseh obveznosti, ki jih imamo, preživeti dosti kakovostnega časa tudi s partnerjem. Zdaj, ko ste ostali samski, je čas, da se zopet bolj povežete s prijatelji, greste skupaj na kakšno potovanje, zabavo ali pa kaj podobnega.

Pri prijateljih pazite le na to, da ne boste ena izmed tistih oseb, ki takrat, ko je v zvezi, popolnoma pozabi na prijatelje in nima nikoli časa. V tem primeru lahko pričakujete, da prijatelji sčasoma ne bodo imeli več časa za vas.

4. Daleč od oči, daleč od srca

V hiši ali stanovanju pospravite reči, ki vas še posebej spominjajo na vajine srečne trenutke, na primer spominke iz potovanj, skupne fotografije in podobno. Vsega sigurno ne boste mogli odstraniti, na primer zofe, na kateri sta se crkljala ob preživljanju skupnih romantičnih večerov, lahko pa prestavite pohištvo in tako vsaj malo spremenite svoje okolje, ki je sicer polno spominov in vanj vnesete svežino.

Vsaj za nekaj časa bivšega partnerja blokirajte tudi na družbenih omrežjih, saj vam bo veliko lažje, če ne boste videli vsake njegove ali njene objave.

5. Spremenite nekaj na sebi

Moški, ste si pustili brado, ker je bila bivši všeč? Ženske, ste si vedno želele postati kratkolaske, pa ste obdržale dolge lase, ker so bili všeč partnerju?

Zdaj je čas, da naredite spremembo na tudi na tem področju. Nikar ne delajte kakšnih drastičnih sprememb samo zato, da bi kljubovali bivšemu partnerju ali partnerki, ker se zna zgoditi, da boste spremembo obžalovali.

Raje naredite kakšno manjšo spremembo, ki vas bo osrečila in bo izhajala iz povsem vaše želje po nečemu novemu.

6. Šport

Redna športna aktivnost zmanjšuje stres in utrudi telo, zato bo ob rednem športanju težko verjetno, da bi sredi noči strmeli v strop in mislili nanj ali na njo.

Če ste se že prej redno ukvarjali s športom, ne bo težko nadaljevati z rutino in mogoče malo povečati število obiskov telovadnice ali iti bolj pogosto teči. Če pa prej nikoli niste telovadili, je zdaj odlična priložnost, da naredite nekaj zase tudi na tem področju.

7. Razvajajte se

Kupite si kakšno malenkost, ki ste se ji prej odrekli, še posebej, če se je bivšemu partnerju zdelo to neumno zapravljanje denarja. Pazite le, da se ne boste tolažili z vedno novimi nakupi, ker vam le-ti ne bodo zapolnili praznine.

Ob vseh nasvetih in metodah pa nikar ne pozabite, da prebolevanje zahteva čas in se ne zgodi čez noč. Prav nič nenavadnega ni, če se na bivšega partnerja večkrat spomnite, saj je vendarle predstavljal velik del vašega življenja. Poskušajte poskrbeti, da se bo to dogajalo čedalje redkeje in da ne boste živeli v preteklosti.
Ko boste začutili, da ste šli naprej in dejansko preboleli preteklo vezo, ne pozabite na obdobje po-polne samskosti. Odprite se novim doživetjem, izzivom, spoznavajte čim več novih ljudi. Obiščite kakšen dogodek za samske in se ob druženju z ostalimi simpatičnimi samskimi preprosto zabavajte. Za napovednik prihajajočih dogodkov kliknite tukaj.