Če ste mislili, da je arganovo olje vrh maroških lepotnih skrivnosti, se motite. Obstaja veliko več lepotnih in zdravih trikov, ki jih maroške ženske redno uporabljajo.

 

No, tukaj je veliko razkritje lepotnih trikov žensk iz Maroka:

Hamam

Hamam je odprto kopališče, kamor gredo domačini vsaj enkrat tedensko. Umivanje, ki temelji na ritualu, vključuje aromaterapijo, razstrupljanje in masažo z uporabo ključnih maroških sestavin, kot je arganovo olje. Hamam pospešuje cirkulacijo, sprošča strupe in čisti kožo.

Hamam

Afriško črno milo

Znano tudi kot “Savon Noir”. Afriško črno milo je priljubljeno v mnogih delih Afrike, med drugim tudi v Maroku. To naravno milo je polno vitamina E (ki za vašo polt deluje neverjetno) in ima antimikrobne lastnosti. Povrh tega še lepo diši.

 

Rožno olje

Maroške ženske za svoje domače lepotne izdelke uporabljajo olje iz svežih cvetnih listov vrtnice. Ta velja za enega od najmočnejših eteričnih olj, obenem pomirja in lajša številne tegobe. Ko ga nanesemo na kožo, ta postane mehka in sijoča.

 

Zeleni metin čaj

Naj postane zeleni metin čaj vaša nova energijska pijača. Vsebuje kofein, ki je glavni kandidat za zamenjavo vaše jutranje latte kave. Poleg tega vsebuje še veliko antioksidantov in zdravi brazgotine.

 

Zelena glina

Zelena glina je še ena neverjetena maska, ki kožo globoko čisti in z nje vpija odvečno maščobo. Uporabite to glino za piling in revitalizacijo kože na obrazu, prsih in hrbtu.

 

Maroški parfum

Maroški parfum v trdni obliki je nekaj, česar še niste videli. Dobijo se v majhnih barvnih blokih, ki oddajajo vonj, ta pa lahko traja tudi ves dan.

Maroko