Pomlad je čas, ko zamenjamo garderobo, morda spremenimo pričesko, zagotovo pa poiščemo nov parfum, ki nas bo spremljal v času svežine, brstenja in prebujanja narave. Težke in močne dišave, ki ste jih nosile v veselem decembru, zamenjajte za sveže in lahkotnejše dišave, s katerimi boste izžarevale energijo. Za pomlad niso primerne le cvetlične, temveč tudi sadne, sveže in lesne. »Veliko je fantastičnih pomladnih parfumov, prepojenih s cvetličnimi in sadnimi esencami. Večino lahko nosite tako podnevi kot tudi zvečer,« svetujejo iz prve in doslej tudi edine slovenske tovarne (parfumarne) MySpirit, katero smo tudi obiskali in poprosili za nekaj nasvetov glede izbire pravega parfuma.

Skrivnosti dobrih parfumov

Odkrili jih boste v MySpirit parfumarni, ki parfume namreč proizvaja sama, ter nadzoruje celoten proces formulacije, maceracije, polnjenja in etiketiranja. To ji omogoča strogo nadzorovanje najboljše izbranih vhodnih surovin in s tem najvišjo možno kvaliteto. V edinstveni tovarni parfumov delujejo strokovnjaki z dragocenim znanjem na področju parfumerije, kozmetike in kemije, zato vam bodo znali svetovati ob še tako neodločnih trenutkih. Izdali so tudi seznam pomladnih, ki jih priporočajo za ta čas.

Veste, da je pravi parfum trodimenzionalen?

»Na trgu je veliko parfumov z visokimi koncentracijami, a dišijo le enodimenzionalno, zaradi česar je kvaliteta parfuma žal slaba,« opozarjajo pri MySpirit. Vsaka dišava mora biti zato sestavljena iz vrhnjih, srednjih in baznih not. Vrhnja nota, ki daje prvi vtis parfuma in je v večini primerov sestavljena iz olj citrusov, se izpoje po prvih nekaj minutah in za njo se razvije srednja nota, ki je ‘srce parfuma’. Ta se na koži zadrži nekaj ur in vso svojo polnost razvije po 30 minutah. V njej  se prepletajo dišave pomarančnih cvetov, pačulija, sivke, vrtnice, jasmina, libanonskih ceder, skandinavskih borovcev, strastnega mošusa … Po kakšni uri pa se odkrije bazna nota parfuma, ki jo pridobivajo iz korenin, sokov in smol rastlin in ta nota na koži ostane tudi do 24 ur. »Zlato pravilo: parfum na koži pustite delovati najmanj 15 minut. Tako boste izkusili trodimenzionalnost dišave, ki vam bo sporočila kvaliteto.«

caelle_piramida

In ne pozabite! Parfum je pomemben modni dodatek, ki nas velikokrat definira. Kot prvo ga lahko uporabite na sebi – ga nanesete na mesto, kamor ste vajeni, kjer želite biti poljubljeni, ali pa v vašo okolico, kjer se sproščate, urejate, počivate, hranite oblačila, preživljate prosti čas … V bogati in množični ponudbi pa pogosto ni enostavno izbrati pravega zase.

Če še niste našli svoje dišave, naj vam pomagamo s  5-imi dragocenimi nasveti:

1. Upoštevajte vonj in ne embalaže

Najbrž ste se kdaj odločile za nakup parfuma zaradi zares lepo oblikovane stekleničke, ki je s prekrasnim potiskom izgledala preprosto čarobno. Bistvo je očem nevidno tudi pri parfumih, zato naj vas ne zavede fina in precenjena embalaža – zanesite se zgolj na svoj nos! Ker pri MySpirit največ vložijo prav v kvaliteto parfuma, najdražjo embalažo pri njih nadomeščajo elegantne aluminke (aluminijaste stekleničke), zato si lahko zares kvalitetne parfume tudi lažje privoščite.

2. Naj odraža vašo osebnostno energijo

Izbiranje parfuma je podobno izbiri obleke ali čevljev – vselej se odločimo tako, da se podajo naši osebnosti. Če ste po naravi živahni, je prava izbira dišava energičnega citrusa, omamnega sadja ali svetlo cvetlična dišava. Če pa ste radi nekoliko skrivnostnejši, potem izberite čutno orientalsko dišavo.

3. Parfum naj bo vaš podpis

Ko izbirate svojo dišavo, izberite takšno, da si vas bodo po njej zapomnili. Vaš parfum naj bo podaljšek vaše osebnosti. Če vam uspe izbrati parfum, ki bo hkrati vaša osebna prepoznavna nota, boste povsod z lahkoto nekoliko izstopili iz povprečja. »Obstajajo parfumi, ki se nas res dotaknejo. To so tisti, ki si jih zapomnimo in so nam všeč. Te dišave so življenje in z njimi lahko tudi zapeljujemo,« se glasi MySpirit nasvet.

4. Parfum ali parfumska vodica?

Razlikujeta se v različnih koncentracijah dišavnih sestavin in dobro je vedeti, kateri najbolje ustreza vam in vašemu življenjskemu stilu.

caelle_parfumi

MySpirit parfumarna na primer ponuja le prave parfume iz izbranih francoskih sestavin, ki zagotavljajo dolgo obstojnost, saj je koncentracija dišavnih komponent kar 13 do 15%. Če želite dišati ves dan in dolgo v noč, zadostuje le en samcat nanos takšne dišave. Parfumska vodica  vsebuje 7 do 10% dišavnih sestavin in nas odišavi za približno 6 ur, toaletna vodica pa je še šibkejša in je zato primerna predvsem za večerno uporabo.

5. Kako in kam pravilno nanesti parfum?

Idealen čas za nakup parfuma je popoldan, ko je naš čut za vonj najmočnejši. Pazite pa, da se pri tem od doma ne odpravite že odišavljene, saj boste s tem preobremenile in zmedle svoj nos. Najboljša mesta za nanos parfuma so točke utripa, tik za ušesi in po vratu. Za prvo pokušino vam MySpirit na dom pošlje brezplačne testerje, za nadaljnje raziskovanje pa imajo v ponudbi tudi posebne komplete in posamezne mini parfume.

caelle_brezplacni_testerji

Ko boste v svojo dišavo že povsem prepričane, vam na vašo željo izdelajo tudi personaliziran parfum. In še izvrsten trik, s katerim podaljšate obstojnost parfuma: Nanesite ga po tuširanju. Takrat so pore najbolj odprte in posrkajo dišavo, zaradi česar pa parfum traja dlje.

kupon škarje caelle

 

BON ugodnosti za bralke Caelle

 

myspirit.si nudi 5€ popusta pri nakupu nad 20€ !

ob nakupu vnesi kodo: Caelle5

(Oglasno sporočilo)