Če razmišljate o spremembi ali želite obnoviti vaš videz, je spodaj 7 življenjskih nasvetov, ki se jih splača prebrati.

1.) Barvajte se doma: Ko govorimo o odlični barvi las, lahko preskočite lepotni salon in zasoljene cene ter se barvajte doma.

2.) Ko ste v dilemi, izberite svetlejše: Veliko lažje je popraviti svetlejše odtenke kot pretemne in večina izdelkov bo na vaših laseh izgledala temnejša, kot boste mislili.

3.) Začnite z majhnimi spremembami: Pravilo je, da spreminjajte le od 1-3 odtenke od vaše naravne barve, na svetlo ali temno. Če ste denimo naravno čisto temne, razmišljate pa o blond barvi, potem se raje obrnite na lepotni salon.

4.) Deviški lasje so najboljši za barvanje: Bolj, kot je lasišče zdravo, lažje dosežete želeno popolno barvo. Ali drugače, manj, kot ste se barvali v preteklosti, lažje bo vaš novi videz odličen, zato je pomembno, da lasem redno privoščite balzam, sploh nekaj tednov pred barvanjem.

5.) Ne umivajte si las po nepotrebnem: Najboljše pravilo za pred barvanjem je: Ne storite ničesar. Barvanje las takoj po umivanju lahko povzroči pekoč občutek na lasišču. Strokovnjaki so odkrili, da je najbolj idealen dan za barvanje tri dni po umivanju las, ko je las idealen in bo učinek barvanja največji. Največjo težavo barvam za lase povzročajo silikoni, ki jih danes vsebujejo skoraj vsi preparati, tudi šamponi. Izognite se jim pred barvanjem!

6.) Izdelki za ohranjanje barve delujejo: Če ste se kdaj spraševali, kako je z balzami, šamponi in drugimi dodatki, po katerih naj bi bila barva las obstojnejša, je odgovor da, delujejo, saj so navadno bolj nežni in vsebujejo dobre maščobne kisline, ki pomagajo zaščititi barvo.

7.) Izberite naravna olja in zeliščne ekstrakte: Če ste se enako spraševali o oljih in ekstraktih, ki jih vsebujejo barve, omenimo, da tudi to drži. Naravna olja in zeliščni ekstrakti imajo namreč ključno vlogo pri obnovi lasu po barvanju. Lasje so po barvanju manj poškodovani, mehkejši in prožni. Ko se boste odločili za barvanje las vam priporočamo, da skrbno izberete izdelek in se držite navodil, ki jih priporoča proizvajalec.

Color&Soin barve za lase

Če ste že odločeni in vam manjka le še prava barva, preverite trajne barve za lase Color&Soin, ki z naravnimi pigmenti in ekstrakti zagotavljajo popolno prekrivnost las, tudi sivih. Gre namreč za prvo barvo na svetu, ki je popolnoma brez amoniaka, je trajna in dermatološko testirana. (oglasno sporočilo)