Verjetno poznaš »moškomrznice« – ženske, ki preprosto ne marajo moških. Vseeno lahko priznamo, da prav vsaka ženska skorajda sovraži določene tipe moških. Morda so jo prizadeli ali ji preprosto niso všeč.

Kakšni so torej značilni tipi moških, ki jih ženske ne prenesemo?

Otročiček

Nihče ne mara ljudi, ki se naprestano pritožujejo. Seveda se v življenju pripetijo neljube stvari, a vseeno tega ni potrebno (neprestano!) poudarjati!

Povsem normalno je, da občasno potoži nad nesrečo, če pa se to dogaja vsako minuto, je čas za paniko. Naj že nekaj stori, če ga vse tako zelo moti ali pa se preprosto neha pritoževati – tako enostavno je!

Kalkulator kalorij

»Joj, ne vem, če bi spil tole pivo… Preveč kalorij ima.« ali »Nimam časa, moram v fitnes!« stavka nista privlačna niti pri ženskah… Na težo vendar ne moreš ves čas paziti in se zato odrekati VSEM užitkom. Predstavljaj si, da bi s takim moških želela na dopust; nemogoče, preprosto nemogoče!

Gospod morala in gospod prijazni

Tak moški verjetno ne mara tvojega sarkazma in cinizma, poleg tega pa ne razume tvojih vicev. Ko se srečaš z njegovo mami, ti po obisku pripomni: »Veš, lahko bi bila malce bolj prijazna in ji po kosilu pomagala s posodo…«

Kako, prosim? Sicer ni s prijaznostjo prav nič narobe, pretirano moraliziranje in vzbujanje slabe vesti pa verjetno nista na tvoji priljubljeni listi, kajne?

Delavec

Ves čas je zaposlen s sestanki, promocijami, roki, sodelavci – ali bolje: delo je preprosto njegovo življenje in govoriti o čem drugem bi bilo neumno.

Zanimajo ga predvsem tvoji interesi, tvoje mnenje o njem in, ali se tudi tu utapljaš v delu… Si deloholik?

Get a life!

Druga mamica

Ženske, ki se počutijo kot da so v službi 24-ur na dan, verjetno živijo z moškim, ki jih neprestano gnjavi s kosilom, umazano posodo, perilom ali drugimi opravili… Halo, razmerja naj bi bila demokratična!

Z njim si neprestno pod pritiskom, bojiš se, da ne boš česa pozabila ali pa bog-ne-daj ne naredila popolno. Če si že začela s takšeno zvezo, je čas za umik, če nisi; pot pod noge!

katerih-moskih-zenske-ne-maramo

“Okušaj me zjutraj. Takrat sem še sveža.
Z rokavi pižame in starega gina
te silim z ostanki ljubega jazza.”
Študentka primerjalne književnosti in literarne teorije, novinarka in kantavtorka, ki se ne boji življenja.