Če se ne želite obremenjevati, je najpomembnejše, da živite v okolju, ki ni stresno. Ko pogledate vaše stanovanje, vas zaradi prenakopičenih stvari v trenutku popade slaba volja – in občutek traja cel dan…

Da se takšno počutje nebi ponavljalo, vsak mesec organizirajte »Vrzi-stran!« dan. Tukaj je seznam vseh stvari, ki bi že zdavnaj morale videti koš!

  1. Stare revije

Trači iz leta 2014 gotovo niso več aktualni, in priznajte si – članka o masažah prav tako ne boste prebrali še enkrat. Stare revije, ki brez razloga ležijo po vašem stanovanju, lahko, namesto da bi jih vrgli stran, podarite kozmetičnim salonom, frizerskim salonom, pisarnam, knjižnicam…

Če je v reviji članek, ki vam je res všeč in sta ga prebrali večkrat, ga preprosto izrežite ali skenirajte, potem pa ga pospravite v mapo, kjer boste od zdaj naprej shranjevali vse odrezke iz časopisov in revij!

  1. Računi

Kavica – 1.70€, mleko – 0.80€… Računi, ki brez namena kradejo prostor, morajo ven! Prav tako ne potrebujete starih dokumentov in kartic, ki ne veljajo več. Adijo!

  1. Knjige

Le kdo ne potrebuje knjig? Gotovo imate nekaj najljubših knjig, ki že leta krasijo vaše police… A kdaj ste jih nazadnje prijeli v roke? Pred dvema, morda tremi leti?

Čas je, da knjigo podarite ali posodite nekomu, ki je morda še ni prebral, lahko pa jo celo prodate! Izvrstni portali za to so Amazon, Craigslist, ali eBay.

  1. Ličila in parfumi

Ne le hrana, tudi ličila in parfumi imajo svojo življensko dobo. Podrobno preglejte svoja ličila in se odpovejte tistim, ki jih nikoli ne uporabljate, še posebej pa se znebite tistih, ki imajo čuden vonj ali pa postajajo lepljiva.

Pri parfumih verjetno ni potrebno posebej poudarjati, kaj storiti, ko le-tej ne dišijo več… Proč z njimi!

  1. Hrana

Hmmmm… Zakaj v hladilniku še vedno tiči jogurt, ki mu je rok potekel že 2 meseca nazaj?! V hladilnik prav tako ne sodi gnila zelenjava in odprta pašteta, na kateri se počasi nabira plesen. Zavedajte se, da imata zelenjava in sadje kratko življensko dobo – nekaj dni. Če niste prepričani ali boste vse lahko pojedli, raje kupite manjšo količino, saj se bo odvečna hrana le pokvarila.