(Foto: Toni Konrad)

  1. Razlog je ta, da smo neodvisni od vremena. Tako vročine, kakor poletnih neviht. V to skupino spadajo še občutljivost na travo, klope in druge žuželke. Vaditi zunaj je lahko imenitno, vendar je včasih lahko bolj stresno kot prijetno. V klimatizirani in dobro zračeni dvorani tega ni, kakor tudi ni bojazni, da vadbe zaradi vremena ne bi bilo.
  2. Razlog za vadbo poleti je potreba telesa po rednem gibanju. Telo potrebuje gibanje vsak dan. Še vedno pogosto slišim o premoru od vadbe. To je zame isto, kakor bi rekla, da zdaj pa cele počitnice ne bom jedla, ne bom spala, si ne bom umivala zob … Ljudje moramo ozavestiti, da telo potrebuje konstantno gibanje in to je mišljeno življenjsko resno. Le redna vadba nam lahko nudi zadostno preventivo pred boleznimi sod
  3. Razlog je boljša pripravljenost telesa na vadbo in s tem večja učinkovitost. Zaradi višjih temperatur je telo prej ogreto, ne potrebuje toliko časa kot pozimi, da pride na svojo optimalno telesno temperaturo. Pri vadbi v poletnem času nas pogosto spremlja občutek, da zmoremo več.
  4. Razlog je ohranjanje stika z načinom vadbe. Telo ohranja svojo formo, ko jo vzdržujemo. Če tečete in tek za nekaj tednov in mesecev prekinete, je težko spet začeti redno teči. Podobno je pri ostalih športih. Pilates vadba ni nobena izjema. Gre za vaje za moč, ki jih je potrebno vzdrževati vse mesece, vse tedne, brez večjih prekinitev. Če prekinitev nastane, je ponovno začeti težko in nas lahko tudi to demotivira pri vztrajanju, da premorov ni.
  5. Razlog je druženje z isto mislečimi ljudmi. V takih skupinah se lahko ustvari zdravo socialno okolje, dobri stiki med ljudmi in vse skupaj je dobro za naše čustveno zdravje, saj se počutimo varno, sprejeto, v okolju, ki nas razume. In še dobro delamo svojemu fizičnemu telesu.

Poletni čas je lahko hitro izgovor za to, da ne vadimo. Poleti zelo hitro spet nimamo časa zase, za zares redno vadbo, ker se toliko vsega dogaja. Sama pa menim, da je poletje idealen čas za redno vadbo in upam, da sem vas v to vsaj malo prepričala. Zakaj? Zato, ker vam iskreno privoščim, da se v svojem telesu počutite zares odlično.