Ghee ali prečiščeno maslo je znano kot široko uporabljena sestavina v večini indijskih gospodinjstev. Poleg uporabe v kulinariki, je izvrstno tudi pri izdelkih za osebno nego.

Umetnost izdelave kozmetike na podlagi ghee masla je bila pred časom še pozabljena, in to zaradi kozmetičnih izdelkov, ki temeljijo na kremni osnovi in sintetičnih rešitvah za nego kože. Ampak z uporabo masla ghee lahko pridobite nekaj neverjetnih koristi.

Zdravstvene koristi uporabe prečiščenega masla ghee:

  • Običajno maslo lahko poveča nezdravo raven holesterola, medtem ko jo ghee znižuje, kar pomaga pri preprečevanju bolezni srca
  • Je Bogato z vitamini A, D, K2, E
  • Je bogato z antioksidanti
  • Je dober nadomestek za tiste, ki so občutljivi na laktozo ali kazein
  • Z majhno uporabo vam pomaga izgubiti težo
  • Maslo lahko toplotno obdelujemo, ne da bi pri tem izgubil svoje koristi
  • V Indiji in na skrajnem vzhodu se uporablja za razstrupljanje telesa

 

Maslo Ghee

Tukaj je še 5 razlogov, kako lahko ghee dela čudeže za vašo lepoto:

1. Vaši koži daje sijaj

Ali ste vedeli, da zaradi uporabe masla ghee vaša koža dobesedno zažari? Da, ghee očisti kožo in ji da zdrav in sijoč videz.

2. Zdravi razpokane ustnice

Ne glede na letni čas, so mnogi od nas nagnjeni k suhim in razpokanim ustnicam. Ghee reši ta problem na naraven način. Pred spanjem ga nanesite na ustnice, zjutraj bodo vaše ustnice lepe, mehke in navlažene.

3. Vlaži kožo

Ghee je super tudi za vlaženje vaše kože. Koži daje sestavine, ki jih dnevno potrebujete, pusti pa krasen videz.

4. Izboljša teksturo las

Želite, da vaši lasje izgledajo gladki in svilnati? Poskusite ghee! Če imate suhe in poškodovane lase, ga je vredno poskusiti.

5. Zmanjšuje temne kolobarje

Podočnjaki pod očmi se ponavadi pojavijo zaradi pomanjkanja spanja. Koža je videti dolgočasna, nezdrava ali pa celo izgleda, kot da ste bili vso noč zunaj.

Ko boste naslednjič iskali kreme z vsebnostjo ghee masla, bodite pozorni na domačo blagovno znamko MIRATI, ki združuje odnos do zdravega načina življenja, sredozemsko podnebje pomešano z alpskim zrakom in azijsko razumevanje vseh koristi rastlin, zelišč in živali.

 

Mirati kozmetika

 

MIRATI, ki temelji na sestavini Ghee, je primerna predvsem za normalno in suho kožo. Ghee suho kožo nahrani, ji daje zaščitni sloj za zunanje plasti kože in pomaga zadržati naravno količino vlage v koži ter jo tako ohranja zdravo in uravnoteženo. Ideja o kozmetiki MIRATI se je pričela s spoznanjem edinstvenih zdravilnih lastnosti masla ghee. Večina kozmetike ima kremno osnovo, ki je narejena iz olja in vode, ghee pa pelje ta proces dva koraka naprej – maslo je najprej predelano iz smetane, v drugem koraku pa prečiščeno, pri čemer se izločita voda in mleko. Prečiščenje maslu zagotovi ohranitev kvalitetnih lastnosti, ki poskrbijo za vašo kožo.

Zakaj uporabiti ravno MIRATI?

** Ker vsebuje antioksidante, ki pomagajo preprečevati nastanek prostih radikalov – ti povzročajo poškodbe kožnih celic. Antioksidanti v maslu Ghee upočasnujejo staranje kožnih celic, zmanjšujejo gubice in izboljšujejo elastičnost kože.

** Ker vsebuje tudi koristne linolne in lavrinske kisline, ki delujejo protivnetno, zmanjšujejo mozoljavost in zadržujejo vlago v koži

** Ker je bogato z vitamini A, D, E in K


 NE SPREGLEJTE

MIRATI kozmetiko z ghee maslom najdete tudi v spletni trgovini z naravno kozmetiko Trgovina-organic.si.

NAMIG: Trenutno poteka posebna akcija na vse MIRATI izdelke!