Menstrualna skodelica je v zadnjem letu prejela ogromno pozornosti – ker predstavlja telesu bolj zdravo alternativo od običajnih sanitarnih pripomočkov, je njena priljubljenost hitro zrasla. Kljub vsem prednostim, ki jih menstrualna skodelica ponuja, pa obstaja še mnogo dvomljivk; če si ena izmed teh tudi ti, beri dalje! Sledeče besede te bodo prepričale, da ponudiš priložnost menstrualni skodelici!

#1 Menstrualna skodelica ne škodi sluznici
Marsikateri tampon, priljubljeno sredstvo zaščite proti menstruaciji, lahko pogosto povzroči izsušitev sluznice. Vase vsrka 65% menstrualne tekočine, ob tem pa 35% naravne mokrote. To uniči ravnovesje nivojev pH, katerega pa lahko obvarujete z uporabo menstrualne skodelice – ta sluznice ne izsuši in jo obenem tudi ščiti.

#2 Brez nevarnosti sindroma toksičnega šoka
Tamponi so bili razglašeni za enega najnevarnejših povzročiteljev sindroma toksičnega šoka – vrsta zastrupitve krvi, ki jo povzroča posebna vrsta bakterij, preveliko število katerih lahko privede do TSS. Pri uporabi menstrualne skodelice se tveganje za razvoj sindroma znatno zmanjša. Za več informacij o sindromu toksičnega šoka klikni tukaj.

#3: Menstrualna skodelica je primerna za občutljivo kožo
Zaradi visoko-kakovostnega medicinskega silikona menstrualna skodelica ne povzroča razdražene kože, zato so odlična alternativa bombažnim tamponom. Primerne so tudi za ženske za raznimi kožnimi obolenji in alergijami.

#4 Okolju prijazna alternativa
Povprečna ženska v svojem življenju porabi in zavrže ogromne količine tamponov in ostalih sanitarnih pripomočkov, ki pa v dolgem roku škodujejo našemu planetu. Menstrualna skodelica je znana po svoji dolgi življenjski dobi (tudi do deset let!), zato nadomesti na tisoče porabljenih tamponov in vložkov ter prispeva k čistejšem okolju. Z več zelenih alternativ poleg menstrualne skodelice skoči sem!

#5 Denarnici prijazna alternativa
Kot omenjeno v prejšnji točki, povprečna ženska v svojem življenju porabi ogromno sanitarnih pripomočkov, za katere pa je potrebno odšteti ogromne količine denarja. Sama najbrž veš, da škatla tamponov ni najcenejša zadeva v drogeriji, a je kljub temu izjemno nujna in nam zato ne prepušča druge izbire kot, da jo kupimo. Ker menstrualna skodelica živi več let, se to pozna tudi na naši denarnici.

Si torej menstrualni skodelici pripravljena dati možnost? Odlično! Začni pri LaliCup, prvi menstrualni skodelici izdelani v Sloveniji.

Menstrualna skodelica LaliCup je prva skodelica izdelana v Sloveniji!

Menstrualna skodelica LaliCup je prva skodelica izdelana v Sloveniji!

“Menstrualna skodelica Lalicup je zdravju prijazna, udobna, zanesljiva, ekološka in cenejša alternativa klasičnim higienskim pripomočkom, ki jih ženske uporabljamo že stoletja.”