Jesen je tukaj! No, skoraj… Počasi na vrsto prihajajo plastenje oblačil, debeli volneni puloverji in okusen kakav (ali vroča čokolada, seveda). Z letnimi časi se spreminjajo tudi trendi ter seveda make up. Ko temperature niso več tako visoke, si lahko privoščiš marsikaj – brez skrbi: ličila bodo ostala na svojem mestu!

Jesen je, v grobem, čas za eksperimentiranje; tvoja naloga je le, da se prepustiš domišljiji!

  1. Zadimljene oči

Smokey eyes poznamo že nekaj let, a letošnjo jesen je tu novost – zadimljene oči v temno-rdeči barvi!

Bakreni toni so to sezono še posebej dobrodošli (na vekah ali oblačilih), prav dobro pa se ujemajo s trenutno najbolj vročim trendom – semišem!

  1. Bleščice + temna šminka

Temna šminka v barvi vijolične ali rdeče ne preseneča pretirano, vsekakor pa je novost zanimiv par: bleščice na vekah + temno-rdeča šminka.

Še posebej chic so bleščice na vekah IN ustnicah ob enem! Ko boš ličila oči, nekaj bleščic (ampak res samo nekaj) natresi tudi na spodnjo ustnico in s prstom rahlo razmaži.

  1. Breskva na vekah?

Že nekaj sezon je na ulicah (in modnih pistah) mogoče opaziti nude trend ličenja – gre za no-make-up-make-up, ki deluje, kot da ne nosiš ličil (v resnici pa si se morala za tak izgled precej potruditi).

V ospredju je tudi to jesen torej naraven make up, kjer so veke obarvane v nežne tone breskve in zasenčene z bledo rjavo barvo.

nude-make-up

  1. Highlighter v kotičku očesa

Ta trik verjetno že poznaš – svetlo senčilo (po možnosti z bleščicami) ali highlighter naneseš v kotičke obeh očes in v hipu izgledaš bolj sveža, spočita, tvoje oči pa na videz delujejo večje.

Pri tem ne smeš pozabiti na urejene obrvi, ki bodo prav tako odprle pogled, in kvalitetno maskaro.

  1. Mogočen eyeliner

Letos moda ruši vsa pravila, kar se seveda pozna tudi pri ličenju. Eyeliner ni več diskreten, ampak grafičen in predvsem poudarjen. Lahko bi trdili, da je črnilo letos pero, s katerim skorajda moraš slikati po obrazu: bolj opazne so črte, bolje je!

Če črte niso ravne, nič zato; trenutni trend je ravno nepopolnost.