Ko ženska postane mamica, se njene prioritete drastično spremenijo in to se odraža tudi v njeni torbici. Še toliko bolj to velja za dopustniško torbico, saj nobena mlada mamica na dopustu ne želi ostati brez kakšne reči, ki je zanjo ali za dojenčka nujna. Preverili smo, brez česa na dopust s svojo dojenčico ne gre modna blogerka Eva Ahačevčič Pakiž, ki se je pred kratkim vrnila s sproščujočega družinskega oddiha v Splitu.

»Ali imam zase dovolj spakiranega, zdaj niti ni več tako pomembno, za Milo pa raje ničesar ne prepuščam naključju in s seboj napakiram toliko, kot mi dopušča Mommy bag,« je povedala Eva.

Rezervna oblačila

Če je mamica modna navdušenka, ni presenetljivo, da je njena dojenčica vedno šik. Ko se Mila popacka s hrano ali umaže pri odkrivanju novih kotičkov, ima Eva pri sebi vedno rezerven body, oblekico in hlačke. Zase Eva pri pakiranju ni več tako občutljiva, ji je pa pomembno, da se v prtljagi najde mesto za majico za dojenje s pentljo, ki jo sama oblikovala: »Če bi to pozabila, bi bila res žalostna …«

Plenice, ki ne premočijo

»Če ne bi imela pleničk Pampers, bi najbrž morala s seboj nositi kar celo omaro rezervnih oblačil,« je v smehu povedala Eva. Mila že uporablja hlačne plenice Pampers, ki so še posebej priročne poleti. »Oblečejo se kot spodnje hlače, zato je previjanje veliko bolj preprosto,« je dodala Eva.

Milina najljubša igrača

»Je sploh potrebno kaj dodati? Kot vsak drug otrok ima tudi Mila svojo najljubšo igračo in zagotovo bi bil konec sveta, če bi šli na dopust brez nje,« je resno dodala mlada mamica.

Kozmetike ni veliko

»Že pred odhodom na morje sem poskrbela za dlačice in jih brez usmiljenja odstranila z epilatorjem Braun Silk-épil 9, sicer pa sem se na morju res malo ukvarjala s sabo. Obarvana krema z zaščitnim faktorjem 50 na obrazu, bronzer na ličkih in kanček maskare so edini dekorativni lepotilni izdelki, ki jih uporabljam na morju.« Vseeno pa ima za trenutke, ko želi povzdigniti celoten videz, v torbici rdečo šminko.

Prigrizki

»Včasih jih pojem jaz, včasih Mila,« se je nasmejala Eva. V njeni dopustniški torbi so predvsem zdravi prigrizki. Cela družina obožuje melono in lubenico, zato so si to na plaži najpogosteje privoščili. »Tam ju je tudi najlažje jesti, saj je Mila po obroku od glave do pet od sadnega soka,« je v smehu zaključila.