Pred nami je nekaj prostih dni, med katerimi bo marsikoga od na pot zanesla na krajše potovanje ali izlet. Nekaterim željo po potovanjih ubijejo predpriprave, češ da morajo za tridnevni izlet s seboj vzeti ravno toliko reči kot za dvotedenske počitnice. Kljub vsemu si lahko pakiranje za tovrstne priložnosti precej olajšate s pametno predpripravo, četudi se uvrščate med tiste, ki svojega stila ne prepuščate naključju niti ob prostem času. Tukaj je nekaj nasvetov, kako se lotiti pakiranja za vaš prihajajoči kratki izlet:

Pakiranje naj narekuje vreme: Pred pakiranjem se pozanimajte o vremenu na lokaciji, ki jo imate namen obiskati. Glede na ta podatek naj se nato prilagaja tudi pakiranje vseh oblačil in kozmetike, ki jo mate namen vzeti s seboj.  Nenazadnje je od tega podatka odvisno tudi, ali se mora v vaši potovalki najti mesto tudi za dežnik ali ne, bodo dovolj le športni copati ali morebiti potrebujete tudi visoke gležnjarje.

> Preverite tudi: POROČNO POTOVANJE: POVPREČNE CENE, IDEJE IN TRENDI

Izberite lahko in manjšo potovalko: Ko boste izbirali potovalko, vzemite lahko in manjšo različico le-te. Ta naj ima veliko predalov, da si boste lahko v njej res vse pametno spakirali in z veliko reda. Predvsem pa vas bo majhnost potovalke omejila in s seboj ne boste brezglavo nosili tistega, česar skoraj zagotovo ne boste potrebovali in bi se tam znašlo le “za vsak slučaj”.

Pakiranje pričnite z osnovnimi rečmi, brez katerih na potovanju res ne gre. Sem uvrščamo osebne dokumente, denarnico, morebitne prigrizke, telefon in polnilec ter druge reči, ki bi vam utegnile olajšati potovanje (potovalno blazino in masko za spanje), ga naredile bolj zabavnega (pomislite, da vas na vsakem koraku spremlja vaša najljubša glasba iz Bluetooth slušalk Huawei) ali ga naredile bolj udobnega. Tukaj naj se vam pogled ustavi na vaših najljubših sončnih očalih, pokrivalu, dežniku in udobni obutvi, v ponudbi katere prednjači znamka ara.

Premišljen izbor oblačil: Oblačila zavzamejo največ prostora in prav ta je potrebno pakirati premišljeno. Osredotičite se na dve ali tri kombinacije z vašim najljubšim jeansom, jih začinite z nakitom, ki zavzame res malo prostora in naredi piko na i vsakemu stilu, preko oblačil pa nosite jakno ali plašč z veliko dodatnih žepov, v katere lahko pospravite mobilnik, denar, razne vstopnice in robčke. Namesto klasične torbe s seboj nosite veliko bolj praktično torbico okoli pasu, v kateri boste imeli dokumente in druge bistvene reči, ki jih potrebujete na vsakodnevnem nivoju, pri roki in na varnem.

Izbirajte potovalna pakiranja kozmetičnih izdelkov: Nepogrešljiv element vsake potovalke je tudi kozmetična torbica, v kateri mesto zagotovo najdejo zobna ščetka in pasta, šampon in balzam, nekaj osnovnih ličil in izdelki za nego kože. Svetujemo vam, da s seboj vzamete potovalne velikosti kozmetičnih izdelkov. Izberite šampon 2v1, ki ga lahko uporabite tudi kot gel za tuširanje, pri negovalnih izdelkih za kožo obraza pa vam svetujemo negovalni potovalni set IDUN Minerals, ki vsebuje čistilni losjon, serum za obraz in dnevno kremo za obraz. Pakiranje kozmetike bo precej lažje, če si boste nohte že pred odhodom oblekle v zares obstojen lak za nohte v univerzalni rdeči barvi IDUN Minerals. V torbico nato pospravite le šminko v ujemajočem se odtenku iste znamke in vaš obraz bo ob takšni negi in pljusku osvežujoče rdeče barve tudi na potovanju v brezhibnem stanju. Svetujemo vam tudi, da v takšnih primerih kakšno ličilo pričnete obravnavati večnamensko. Bronzer kot senčilo? Odlična ideja!

Foto: PR, Shutterstock