Zmenkarije v 40. niso prav nič podobne zmenkarijam pri 20. In to z dobrim razlogom! Ste pametnejši, bolj samozavestni in veste, kaj želite. Na vašo srečo so moški v svojih štiridesetih prav takšni.

Takrat se zavedajo, kaj je v življenju pomembno, poleg tega pa vedo, česa si želijo od razmerja (ja, seveda, barbike s popolnimi postavami so pozabljene).

  1. Moški v 40. je izkušen.

Tako kot vino se tudi moški z leti starajo – na dober način seveda! Preživeli so številne ljubezni, bolezni in se naučili lekcij, ki jim še kako koristijo. Ko vedo kaj želijo, je vse precej lažje. Moški v 40. letih vas bo povabil na zmenek, ga izpeljal do konca in po končanem zmenku (jasno) plačal račun.

  1. Lahko prihaja s prtljago…

Le kdo ne? Precej verjetno je, da je bil vaš moški že v nekaj resnih razmerjih, preden je dopolnil 40 let. Seveda obstaja tudi verjetnost, da je bil že poročen in ima otroke iz prejšnjega zakona. Bi vas to motilo? Pravzaprav ne gre za negativne stvari – negativne postanejo le, če se vi odločite, da bo tako.

  1. Ne predpostavljajte, da je z njim nekaj narobe!

Saj veste tisto: »Če je pri teh letih še vedno samski… Gotov je nekaj narobe z njim!« Vprašajte se: zakaj pa ste vi še vedno samski? Morda je moški do 40 leta gradil na svojih karieri in ga zveze niti niso zanimale, morda je sramežljiv in z ženskami ni niti poskušal ali pa je imel ljubeč zakon, kjer je ljubezen sšasoma zvodenela (prav verjetno je, da sta se z ženo spremenila in nato več nista imela skupnih vrednot). In ne – če je moški po 40 letu samski, še ne pomeni, da je zapeljivec in išče le ženske za eno noč!

  1. Ne bo se spremenil.

Moški nikoli ne pričakujejo, da bo njihova ženska odšla, medtem ko ona pričakuje, da se bo njen dragi spremenil. Obe trditvi seveda ne držita. Saj veste – starega psa ne morete naučiti novih trikov, prav tako je pri moških: v 40. je prav vsak našel sebe in od tega ne odstopa. Misli, kot so: »Bil bi popoln moški, če bi le spremenil x, y in z stvar…« To zakopljite globoko pod zemljo. Če vam takšen kot je ne ustreza, pač ni pravi za vas.

  1. Verjetno ne išče ženske, s katero bi se samo postavljal…

Čeprav še vedno obstaja veliko moških, ki v svojih 40. posegajo predvsem po mlajših pripradnicah nasprotnega spola, je večina drugačna: moški te starosti iščejo predvsem soprogo in partnerico, ki bo njihovih let in kar je še pomembnejše – žensko, ki bo blizu njegovim prepričanjem in načinu življenja.