Ne glede na to ali kupujete materinska oblačila za mamice ali nosečnice v klasični ali spletni trgovini ali morda le brskate med oblekami vaših ne dolgo tega nosečih prijateljic, je pomembno, da veste, kaj in koliko iskati, zakaj to potrebujete ter predvsem kje iskati.

!1! Začnite pri lastni garderobi: Najprej ocenite, kaj od svojih oblačil boste tudi med in po nosečnosti še lahko nosile in planirajte kombinacije z nosečniškimi oblačili vnaprej, preden vas začno oblačila tiščati.

!2! Ravne linije in enobarvno: Vaše telo bo že tako blestelo in ne potrebuje dodatnih poudarkov z večbarvnimi in pretiranimi detajli. Raje se odločite za čiste linije in omejite nabor barv ter dodajte šal ali nakit po izbiri za popestritev videza.

!3! Upoštevajte svoj življenjski stil: Ali vaše delovno mesto zahteva strog poslovni slog ali si lahko privoščite tudi bolj udobno in športno opravo ter kavbojke? Boste naslednje dneve več doma in potrebujete več dobrega počutja v zasebnosti?

!4! Koliko oblek je premalo in koliko preveč? Nekatere ženske si v času nosečnosti privoščijo premalo, češ saj ne potrebujem za dolgo, a se potem slabo počutijo v svoji podobi, druge rade pretiravajo, saj nas zapeljejo zdaj ta zdaj ona ponudba. Kakorkoli, brez skrbi, nekatera oblačila za mamice in nosečnice so pametna izbira za dalj časa, saj so izdelana iz kakovostnih prožnih materialov, ki ohranjajo obliko in se hkrati prilegajo telesu, tako jih boste lahko nosili tudi po porodu.

!5! Nakupujte s prijateljico ali s stilistko: Prijateljice vas poznajo, če pa želite malenkost spremeniti svoj stil, kot se je tudi spremenilo vaše telo, si omislite osebno stilsko svetovalko. Zakaj ne bi izstopale v originalnosti, ki je prikrojena prav vaši postavi? Na stilski posvet se lahko naročite na popek.si.

!6! Izberite pravo velikost: Če se odločite za po meri krojeno obleko ne bo težav, sicer pa izberite pravo konfekcijsko številko. Če svoje ne poznate, pokukajte sem.

 

Na Popek.si preverite ponudbo na majic, tunik, pajkic, oblek in drugih oblačil za nosečnice in mamice, se dogovorite za osebno svetovanje pri stilistki ali za po meri izdelano obleko.

pssst… Prvo krajšanje je brezplačno(oglasno sporočilo)