Če za prihajajoče praznike nimate večjih planov in rezerviranih počitnic v hotelski sobi s pogledom na morje in palme, niste edini. Kljub temu da ne boste zapravili gore denarja za obisk elitnih destinacij, si lahko pričarate čudovite prvomajske počitnice tudi doma ali v bližnji okolici svojega doma. Ponujamo vam nekaj žepu prijaznih idej, kako od prihajajočih praznikov potegniti kar največ. Verjemite nam, ne bo vam dolgčas!

Gostite »Spa« razvajanje v domači kopalnici: Se je tudi nekaj vaših prijateljic znašlo v podobni situaciji kot vi in iščejo ideje za razgibano preživljanje prvomajskih počitnic? Povabite jih na razvajanje k sebi domov! Pripravite zdrave smutije in prigrizke ter z njimi pričakajte prijateljice. Povabite jih k mizi, kjer si boste ob sproščenem klepetu ob kavici pilile in lakirale nohtke ter druga z drugo delile največje trače. V kuhinji naj jih čaka nekaj DIY receptur mask za obraz in sestavine za njih. Vsaka naj si izdela za svojo kožo primerno masko in se prepusti razvajanju. Ne pozabite na sproščujočo glasbo. Prijetno druženje zaokrožite s kozarcem penine Rose iz Vinske kleti Zlati grič in grizljanjem sočnih jagod, oblitih s čokolado.

Preberite dobro knjigo: Koliko časa si že želite prebrati neko knjigo, a jo prestavljate iz police na polico, saj za njo preprosto nimate časa, ob večerih pa ste preveč utrujeni in po nekaj prebranih vrsticah padete v spanec? Prazniki so idealen čas, da dan začnete s prebiranjem knjige v postelji, se v nadaljevanju dneva z njo premaknete na zofo in s prebiranjem nadaljujete ob srkanju kave. Zaradi dolgega ležanja boste po kosilu najverjetneje ravno prav utrujeni, da si še malo spočijete ob prebiranju knjige. Včasih je pač potrebno početi … NIČ in se prepustiti golemu brezdelju.

Projekt: dom in njegova okolica! Vstop v pomlad je idealen čas, da svojemu domu in njegovi okolici vdahnete malce svežine. Vzemite si čas za čiščenje oken, sajenje vrtička in cvetja, ki vas bo razveseljevalo prihajajoče tople mesece. Naj pri ustvarjanju lepšega bivalnega okolja sodeluje vsa družina. Morda bodo takšni prazniki tudi naporni, a vsekakor si boste na koncu neverjetno hvaležni za vložen trud.

Preizkusite se v kuhanju posebnih jedi: Ves čas občudujete lično pripravljene jedi, ki jih delijo uporabniki Instagrama, vam pa nikakor ni jasno, kako jim uspe iz vsakega sendviča in testenin pripraviti gurmansko specialiteto? Predlagamo, da si izberete nekaj, vašim očem, mikavnih jedi in si z njimi popestrite praznične dni. Poskrbite za vrhunsko serviranje, naj noben detajl ne bo prepuščen naključju. Prepričani smo, da boste na ta način sprostili ves stres preteklih mesecev in se v svet kulinarike potopili do te mere, da zunanji svet za vas skoraj ne bo obstajal. Ste si mislili, da se v vaš skriva takšen kuharski talent?

Skok na kratek izlet: Morda si boste po nekaj dneh doma kljub vsemu malce zaželeli zamenjati okolje. Povabimo vas, da se odpravite na vinorodne Škalce nad Slovenskimi Konjicami. Med sprehodom med griči z vinsko trto, iz katere nastajajo vrhunska vina Vinske kleti Zlati grič, se boste povsem sprostili. Tam boste lahko na golf igrišču z devetimi luknjami odigrali partijo golfa in dan začinili s kosilom ali večerjo z navdušujočim panoramskim razgledom v Gostilni Grič.

Foto: Shutterstock