Če si ali pa še nisi slišala za menstrualno skodelico in je še vedno ne uporabljaš, te preprosto moramo prepričati v uporabo!  Ker verjamemo, da ti nikakor niso odveč dodatni prihranek denarja, udobje, zdravje, čistoča, prispevek k ohranjanju okolja in predvsem svoboda, ki jo uporaba menstrualne skodelice Lalicup omogoča vsem dekletom in ženskam, ti predstavljamo 4 stvari, ki jih moraš vedeti oziroma te lahko prepričajo o uporabi že zelo poznanih menstrualnih skodelic!

Privarčuješ veliko denarja

Ne zanikamo, da so nekatere menstrualne skodelice resnično drage. Da bi naenkrat porabile 20€ ali 30€ za skodelico, namesto za novo majico (ali tri), se zdi res škoda denarja. Ampak, ko preračunaš koliko porabiš za higienske vložke ali tampone, se ti odpre nov svet. Neverjetno koliko denarja privarčuješ ob nakupu menstrualne skodelice. Spravi se k preračunavanju koliko bi ti lahko ostalo denarja za nove oblekice, šminke in vse tiste stvari, za katere premišljujemo, ali si jih lahko privoščimo ali ne.

Naložba v menstrualno skodelico je v povprečju primerljiva s tromesečnimi stroški nakupa klasičnih higienskih pripomočkov, eno samo skodelico pa lahko uporabljamo več let.

 

menstrualna skodelica

Pomisli, kolikokrat bi šla lahko v shopping, če bi prenehala uporabljati tampone in jih zamenjala za vedno bolj popularno menstrualno skodelico!

Na menstruacijo boš začela gledati popolnoma drugače

Zakaj? Prvič boš dejansko spoznala svojo menstro. Verjamemo, da sta si že kar nekaj let zelo blizu, a zagotovo pa ne veš, koliko krvi dejansko pride iz tebe. Skodelica ti bo dala ta občutek, da boš vsak mesec lahko naredila primerjavo, kdaj si izgubila več krvi in kdaj manj. Verjemi, zanimivo bo videti koliko se bo napolnila skodelica v eni uri.

Morda se boš prvič malo prestrašila… A ne skrbi!

Ne skrbi glede varnosti! Ko se boš zjutraj zbudila, bo skodelica še vedno tam! Seveda ne bo kar padla ven (tudi to je zagotovljeno), vendar jo je enostavno dobiti ven. Poskusila boš še drugič in tretjič, potem pa boš stvar že obvladala!

Menstrualne skodelice so zasnovane iz mehkega medicinskega silikona in to tako, da jih zlahka zložimo na manjšo velikost in posledično vstavimo v nožnico brez neprijetnega občutka ali bolečin. Najbrž tudi niste vedeli, da skodelice vstavimo manj globoko v nožnico kot pa običajne tampone? Tudi sama nošnja ni moteča, saj jih ob pravilni namestitvi sploh ne čutimo – skodelice se namreč s pomočjo nežnega podtlaka varno in zanesljivo zasidrajo na svoje mesto, dekleta in ženske pa se lahko med uporabo udobno in varno posvetijo športnim aktivnostim, potovanjem, spanju in celo plavanju. Vidiš, tako zelo preprosto je!

Ne bo ti treba skrbeti po nekaj ur!!

Jaaa! Si predstavljaš, da bi imela v sebi tampon celih 8 ur? Nikoli! Z menstrualno skodelico teh težav ne boš imela. Odpraviš se v službo ali na daljši zmenek, kjer ti ne bo treba skrbeti za to, vse dokler se ne boš vrnila domov.  Pa še to! Pozabi na to neprijetno skrivanje, ko moraš v službi s torbico na toalete ali pa ko skrivaš tampon v roki, da ga ja kdo ne bo videl …

 

Poglej si Lalicup izdelke in izberi svojo najljubšo skodelico!