Grajenje močnega odnosa med dvema, ki sta si najbližje, ni le vaša naloga – je naloga obeh. Čeprav se prevečkrat zgodi, da se pari ali že celo poročeni pari tega pogosto ne zavedajo.

Težave se tako končajo s slabo voljo, trpljenjem in včasih celo z ločitvijo ali razvezo.

A ne obupajte prezgodaj – seveda obstajajo načini, da vašo zvezo okrepite in jo s preprostimi triki spremenite v pravljico!

Zaupajte partnerju

Zaupanje je nekaj, kaj je potrebno graditi. Seveda se to ne bo zgodilo čez noč – poleg tega je pomembno, da začnete odpuščati in ponovno zaupate. Na začetku bo težko, saj je bilo vaše zaupanje enkrat (morda) že zlorabljeno, a če imate partnerja še radi in ste pripravljeni poskusiti znova, oprostite in se spet naučite zaupati.

Komunikacija je ključnega pomena

Saj veste, da tisto, kar je v vaši glavi, ostaja odprto samo vam – vsi ostali do teh informacij lahko dostopajo le tako, da jim to omogočite vi. To storite z besedami. Ko vam kaj ni všeč in v obratnem primeru – ko vam je – to partnerju jasno povejte. Če partnerja več časa preživita skupaj, je komunikacija še posebej otežena, saj lahko zaradi časovnih okvirjev poteka na napačen način, kar seveda ni koristno.

Odkritost naj bo vedno na prvem mestu.

Kaj pa spoštovanje?

Gre za najbolj pomembno stvar v razmerju – človek, ki spoštuje ljubljeno osebo, le-tej ne bo nikoli lagal, je varal ali pa na kakršenkoli način onečastil. Če nekoga spoštujete, ne boste govorili za njegovim hrbtom, marveč mu boste stvari povedali v obraz in se tako odkrito pogovorili o težavah, ki vas mučijo.

Je spoštovanje v razmerju lahko vredno celo več od ljubezni? Znanstveniki odgovarjajo – brez dvoma.

Kompromisi

Morda sovražiti jezdenje konj, vaš partner pa ne mara opere, a nekje je potrebno potegniti črto – kompromisi so neizbežen del partnerstva.

Ko se najdeta dva človeka, ki globoko v sebi že vesta, kdo sta, je prilagajanje, razumljivo, nekoliko težje kot, na primer, pri najstnikih, vseeno pa se je vredno potruditi; ali bi lahko zavrgli vse le zato, ker je vaš partner strasten športnik, vi pa obožujete umetnost?