Vsak dan srečujemo ljudi, ki so enostavno siti osamljenosti. Pritožujejo se nad potencialnimi kandidati, nad pomanjkanjem razpoložljivih snubcev in nad izdajstvom preteklih ljubezni. Mnogi hitro obupajo, saj so prepričani, da zdrav partnerski odnos ne obstaja. Kako si lahko olajšamo ta neugoden položaj?

“Spremenite svoje misli in spremenili ste svoj svet,” je dejal Norman Vincent Peale, avtor knjige Moč pozitivnega mišljenja. V ta namen predstavljamo štiri preproste resnice, ki bodo dramatično spremenile vaš način razmišljanja o zmenkih!

Nasveti za zmenke

Štiri resnice o zmenkih:

  1. Nehajte iskati »Pravega!«

Namesto tega glejte na zmenke kot na učni proces in kot na zabaven način spoznavanja samega sebe. Seveda smo vsi že slišali rek, da bomo srečali ljubezen takrat, ko jo bomo prenehali iskati. Morda se stavek sliši kot kliše, ampak je resničen. Temu primeren nasvet: upočasnite.

Tako boste našli način, da boste v zmenkih dejansko uživali. Morda boste ugotovili, da so zmenki odlične priložnosti, da postanete boljši sogovornik! Ali pa boste morda ugotovili, da je to vaša odlična priložnost, da postanete bolj angažiran poslušalec. Ob spoznavanju drugih ljudi se zabavajte. Iščite dragocene lekcije, ki vas bodo prinesle en korak bližje k pravi ljubezni.

  1. Odprite srce in um.

»Ne maram nizkih moških.«

»Privlačijo me samo blondinke.«

Vam izjava zveni znano? Tovrstno vedenje je pravzaprav sabotaža. Če omejujete širino svojega bazena zmenkov, ovirate svoje možnosti pri iskanju sreče.Torej, razširite svojo zavest! Besede imajo moč.

  1. Zatrite negativizem!

Obdajte se z ljudmi, ob katerih boste čutili pozitiven odnos do zmenkov. Načrtujte izlete, kjer se boste zabavali in kjer so odprte prav vse možnosti.

  1. Če se več zmenkov izkaže za neuspešne, vzemite to kot priložnost za rast.

V nasprotnem primeru se lahko znajdete v enem izmed dveh taborov: med večno samskimi ali med tistimi, ki so nenehno nezadovoljni v svoji zvezi. Ne glede na vašo zgodbo, naredite korak nazaj in ocenite svojo vlogo in svoje prizadevanje za spremembe. Prosite za pomoč in podporo – za nasvet vprašajte prijatelja, ki ima uspešno ljubezensko življenje. Ali pa preberite številne knjige na temo zmenkov, odnosov in osebnega razvoja.

Torej, odprite oči – priložnosti so povsod okoli nas. In karkoli naredite, ne obupajte nad ljubeznijo.