3 triki, kako prihraniti ob nakupu novih očal

Očala že dolgo niso le pripomoček za vid, ampak so tudi modni dodatek. Izbira očal je postal proces, v katerega vsak izmed nas vloži vsaj nekaj ur svojega časa. In ko že izberemo obliko, barvo in poznamo svojo dioptrijo ter posebnosti, nas čaka še cenovni izziv. Očala vsekakor niso poceni, vse pa je odvisno tudi od izbrane blagovne znamke. Zbrali smo 3 nasvete, kako lahko pri nakupu očal prihranite, kljub temu pa dobite prav tisto, kar si želite!

  1. Izberite optiko, ki ji zaupate

Korekcijska očala nosi skoraj dve tretjini ljudi. V poplavi ponudbe sončnih očal je najbolje, da najdete optiko, ki ji lahko resnično zaupate. Optika Aleksandra, ki ponuja resnično širok spekter blagovnih znamk različnih očal, deluje po pravilu, da je ob odhodu iz trgovine edino pravilo zadovoljna stranka, ne glede na to ali opravi nakup ali ne.

  1. Preverite ali imate napotnico in ali jo sploh potrebujete

Ceno nakupa si lahko znižate z zeleno napotnico, ki vam omogoča, da prihranite do 101 €. Optika Aleksandra je edina v Sloveniji, ki ponuja, da takšen popust pri nakupu dobite tudi, če pridete k njim brez napotnice. Edini pogoj je, da pri njih vzamete celoten komplet (torej okvirje in stekla).

  1. Izberite optiko, ki ponuja širok nabor blagovnih znamk

Vsekakor je pomembno, da poskusite čim več očal v stilu, ki vam pristaja. Ni nujno, da bodo bolj uveljavljene blagovne znamke ponujala očala, ki bi vam bolj ustrezala. V optiki, kjer imajo širok nabor očal vam lahko ponudijo očala podobnega stila v različnih cenovnih razredih, kar seveda olajša nakup. Najboljša izbira je optika, kjer lahko dobite tako korekcijska očala, sončna očala, športna očala z dioptrijo, kontaktne leče, hkrati pa lahko pri njih opravite tudi pregled vida ali okulistični pregled.