Ljudje smo čudne narave, kajne? So trenutki, ko vemo, da moramo določena dejstva samo sprejeti, kot gravitacijo, ampak tega ne storimo.

Kot teža, obstajajo v življenju tudi druge resnice. In te 3 resnice vam bodo pomagale, da boste v svoj vsakdan vnesli motivacijo za ustvarjanje življenja, ki ga je vredno živeti.

1. Vsakdo je o nečem negotov.

In vsak se sooča z dvomi in negotovostmi: “Bom izgledala grozno, če oblečem to obleko? Bom na konferenci koga poznala ali bom ves čas sama sedela? Kaj, če pozabim svoj govor?”

Veste kaj? Niste sami. Vsi imajo svoje dvome, od velikih do malih, od najrevnejših, do najbogatejših podjetnikov. Študija iz Amerike je pred kratkim pokazala, da imajo milijonarji kljub bogastvu veliko več skrbi, kot “običajni” ljudje. Ravno ko ste mislili, da bogati ljudje nimajo nobenih skrbi, kajne? In nedvomno obstaja še kakšna ženska, ki se vsak dan odpravi s službo in se sprašuje, kaj si bodo o današnji opravi mislili sodelavci. Ampak trik je v tem, da ne pustite, da ob teh skrbeh izpuščate življenje. Ne pustite, da zaradi strahov nehate živeti. Vsi smo človeški in nagnjeni k napakam. Sprejmite in  naredite korak naprej.

2. Bolj boste obžalovali stvari, ki jih niste storili, kot pa stvari, ki ste jih naredili narobe.

Mark Twain je nekoč dejal: “20 let od sedaj boste bolj razočarani nad stvarmi, ki jih niste storili, kot pa nad stvarmi, ki ste jih izvedli.” Nato je pozval svoje bralce, da izpljujejo iz varnih pristanišč in pričenajo raziskovati svoje sanje. Spremenite svojo miselnost, ki vas omejuje in sprostite prostor takim mislim, ki vas bodo motivirale za življenje, ki vam ga nikoli ne bo žal.

3. Izzivi so izzivi zato, ker niso lahki.

Verjetno ste se sedaj zasmejali, kajne? Ljudje, ki so osvojili vrh Mount Everesta, svoje izkušnje ne primerjajo s sprehodom po Central Parku. Izzivi so mišljeni, da bodo težki. Ne samo, da preizkušajo meje vašega telesa, hkrati tudi razširjajo vaš um. Ko osvojite tisto, kar ste nekoč gledati kot na nekaj nemogočega, ste stopili izven vašega območja udobja. In občutek bo odličen! Takšnega ne boste doživeli na kavču pred televizorjem.

Zavedajte se teh treh resnic in izpustite skrbi. Ne pustite, da vas strahovi hromijo. Naredite načrt, kako živeti življenje brez obžalovanja in poiščite izziv, ki bo razširil telo in duha.

Imate samo to življenje. Naj šteje. www.ivanjurgec.com. Osebna zgodna policista.