Ženske, ki so le slišale za menstrualno skodelico, se pogosto sprašujejo, zakaj bi zamenjale dolgoletno rutino? Zakaj zamenjati tampone ali vložke za nekaj kar mi je neznano. Zato, ker je skodelica higienska, zdravju prijazna, ekološka in cenejša alternativa. Zdržijo več let in posledično z njimi kar veliko privarčuješ – kar pomeni najmanj en nov “outfit” več. Smo dobili tvojo pozornost?

Super! Zavedamo se, da je navada železna srajca, ampak prepričani smo, da si za menstrualno skodelico slišala več kot le enkrat. In to z razlogom, saj prodaja skodelic letno in letno narašča! Ženske so nad njo navdušene in to so 3 razlogi, zaradi katerih smo prepričani, da boš takoj skočila v nakup.

Razlog št. 1 – več denarja za shopping

Prav si prebrala! Nakup skodelice je ne le okolju prijazna alternativa klasičnim higienskim pripomočkom, ampak tudi cenejša alternativa.

Povprečna ženska za tampone ali vložke letno porabi od 50 € do 120 €, kar pomeni, da se investicija v menstrualno skodelico Lalicup povrne v zgolj 3 mesecih. Verjamemo, da ti ta trenutek matematika kar dobro leži od rok, kajne? Samo izračunaj koliko več novih puloverjev, kavbojk in čevljev si boš lahko privoščila!

Menstrualna skodelica je tudi precej bolj ekološka, saj potrebuješ le eno, ki jo lahko brezskrbno uporabljaš več let! Uporaba pa je zelo preprosta, saj jo na hiter način očistiš (da, tudi na javnih straniščih!) s pomočjo čistilnega robčka ali s plastenko vode kar nad straniščno školjko. Poleg tega pa se s skodelico lahko tudi kopaš, saj deluje kot vodni tampon. In z njo so tudi naše počitnice naravnost popolne!

lalicup-skodelica

Razlog št. 2 – zdravju prijazna

Higiena spolnih organov je ključnega pomena za zdravje, saj ženski spolni organi toksične snovi absorbirajo hitreje kot katerikoli drug del telesa, zato je pomembno, da se odločiš za takšno zaščito, ki pozitivno vpliva na tvoje telo!
Menstrualna skodelica Lalicup je izdelana iz 100% medicinskega tekočega silikona, ki je kataliziran na osnovi platine in ne vsebuje lateksa ali škodljivega BPA. Za razliko od tamponov ne draži ali suši sluznice in je dobrodošla rešitev tudi za ženske, ki imate pogosto težave z vnetji, alergijami ali glivičnimi obolenji. Prav tako se na tamponih zaradi toplega in vlažnega okolja v nožnici lahko hitreje začnejo razmnoževati mikroorganizmi, kar pa lahko v določenih primerih privede do sindroma toksičnega šoka (TSS).

Si vedela, da se kar tri četrtine žensk vsaj enkrat v življenju sreča z vaginalnim vnetjem in da so pogost vzrok za to ravno klasični higienski pripomočki?

Razlog št. 3 – več prostega časa

Čas je v današnjem ritmu življenja zelo dragocen. Neprestano se nam nekaj dogaja in komaj čakamo, da se lahko malo umirimo in vzamemo čas samo zase. In tudi nakup menstrualne skodelice lahko posledično poskrbi za nekaj minut več prostega časa.

KAKO?

  • zaradi dodatnega roba, dvojnega roba poskrbi, da LaliCup ne pušča. Kar pomeni, da lahko pozabiš na stalno preverjanje na stranišču, ali je vse na svojem mestu, ali je šlo čez in tako naprej.
  • tampone moraš v povprečju menjati vsakih 4 do 8 ur, menstrualno skodelico pa lahko neprekinjeno uporabljaš do 12 ur, kar pomeni, da imaš nekaj minut več časa na dan, pa naj bo to za kratek klic, hiter pregled socialnih omrežij ali pa v tistih minutah narediš nekaj počepov in izpadnih korakov!
  • z nakupom skodelice lahko pozabiš na stresne in nepotrebne poti v trgovino! Prečekiraj spletno trgovino Lalicup in izberi popolno menstrualno skodelico zase!