Dnevni vložki za ponovno uporabo so odlična rešitev za prazne denarnice, obenem pa boste z njihovo uporabo pomagali še okolju!

Veliko žensk se ne odloči za dnevne vložke zaradi prepričanja, da jih je težko oprati – kakšna zmota. Ti so narejeni točno zaradi dejstva, da jih lahko operemo in ponovno uporabimo. Dnevni vložek uporabljamo običajno uporabljamo za šibko menstruacijo ali pa za beli tok, tako da ga imamo čez dan, kot ščitnik perila. Zvečer ga damo v pralni stroj, tako kot hlačke. Nobenega problema, kajne?

Obstajajo trije preprosti načini, s katerimi bo umivanje vaših dnevnih vložkov postalo mačji kašelj. Preizkusite jih in se nato odločite, kateri vam najbolj ustreza

  1. Metoda »potapljanja«

Najprej izberite vedro, v katerem boste vložek oprali – proporočamo nekoliko večje vedro. Še bolje je, da dnevne vložke operete v kadi, saj bo tako umazana voda sproti odtekala. Ko je vložek že umazan, ga lahko shranite v plasičnih posodicah, neprepustljivih vrečah – skodajda kjerkoli, pomembno pa je, da dolijete mrzlo vodo.

Če ste vložek uporabljali en dan, ga lahko preprosto splaknete samo z vodo; pranje je najbolj efektivno takoj po uporabi – madeže torej spirajte sproti, saj boste s tem preprečili, da bi se zažrli v blago.

  1. Uporabite hladno vodo!

Uporabite hladno vodo – vroča voda bo madeže še dodatno utrdila!
Ko je vložek že primeren za pranje, ga pospravite v posodo (najbolje v lonček za vlaganje ali kaj podobnega) in vanj natočite mrzlo vodo.

Za boljši rezultat dodajte žličko limoninega soka, žličko jabolčnega kisa, po želji pa tudi 2-3 kapljice sivke. To bo preprečilo nastanek glivic! Nasvet: uprabljajte nežna in naravna mila.

Z nošenjem vložkov za ponovno uporabi tudi nimamo tistega “plastičnega občutka” med nogami. Lahko jih nosimo v kombinaciji z menstrualno skodelico, da se tako počutimo popolnoma zaščitene.

  1. Uporabite tuš ali kuhinjsko korito

Tudi ta dva pristopa sta enostavna.

  • Korito napolnite z mrzlo vodo in vanj potopite dnevni vložek; ko se voda obarva ali začne smrdeti, dnevni vložek odstranite in dodatno izperite, nato ga obesite na primerno mesto, da se posuši.
  • Če ste za svoje bojno polje zbrali tuš, dnevni vložek položite na tla in ga s prho počasi izpirajte, dokler madeži ne bodo izginili. Po izpiranju dnevni vložek ožemite in pustite, da se posuši.

Vložek za ponovno uporabo

lalicup-logoZa vse tiste, ki se z vložki za ponovno uporabo še niste soočile, si več o tej čudoviti iznajdbi lahko preberete tukaj: www.lalicup.si. Gre za povsem varen izdelek iz nežnega materiala, ki ga nosite kot običajni dnevni vložek – njegov bonus je preprosta uporaba, ki ste je verjetno že navajeni in neverjetno prijeten občutek na koži, oh, seveda – in dejstvo, da ga lahko (večkrat) ponovno uporabite!

Pralni bombažni vložki delujejo kot ščitniki perila, ki nam dajejo občutek udobja in brezskrbnosti.