Hitre zanimivosti
    ocena bralcev
    0 od 0

    10 revolucionarnih fotografskih tehnologij družine Huawei P40

    Fotografija je univerzalni jezik, zato Huawei s pametnimi telefoni družin »P« pomaga začetnikom in profesionalcem ujeti najboljše trenutke in vključiti mobilno fotografijo v svoja življenja.

    DNK odličnosti odlikuje družine »P«. Z vsako novo generacijo je Huawei namreč ponudil boljšo strojno opremo, za naprednejšo fotografsko izkušnjo. Najprej z vključitvijo velikih tipal CMOS in lani z neverjetno občutljivostjo tipal in velikimi povečavami. Najnovejša družina Huawei P40 nadaljuje z dediščino predhodnikov z desetimi revolucionarnimi tehnologijami.

    1) Največje tipalo CMOS v pametnih telefonih

    Kako močno se blešči diamant, je odvisno od njegove velikosti oziroma teže v karatih. Na podoben način je od velikosti fotografskega tipala odvisno, koliko svetlobe izmeri. Premijski pametni telefoni družine Huawei P40 so opremljeni s tipalom »Ultra Vision« katerega diagonala meri kar 1/1,28 palca (1,98 cm), največjim kadarkoli vgrajenim v Huaweieve telefone. Tipalo je rezultat mojstrstva strokovnjakov različnih področij in podpira izjemno kakovost fotografij z neprimerljivo sposobnostjo zajema svetlobe in visokim dinamičnim razponom. Posnamete lahko fotografije z malo digitalnega šuma tudi v slabših svetlobnih razmerah.

    Naprave družine Huawei P30 so zasnovane, da zagotovijo uravnoteženost in vsestranskost glavne kamere. Tipalo ločljivosti 50 milijonov slikovnih pik združuje štiri v eno ter na ta način ustvarja pike velike kar 2,44 μm. Fotoni svetlobe zato vzburijo več elektronov, ki nosijo informacije o barvi in jakosti svetlobe. Razmerje med signalom in šumom je boljše, na fotografijah v slabših svetlobnih razmerah pa je manj digitalnega šuma. Tipalo tudi nadomešča tradicionalne zelene pike v barvnem filtru RGGB z rumenimi, s čimer poveča sposobnost zajema svetlobe za 40 odstotkov.

    2) Samodejno ostrenje »Octa PD«

    Vsaka izmed 50 milijonov svetlobnih pik tipala ima dve na svetlobo občutljivi diodi za samodejno ostrenje. Ker so privzete fotografije 12,5-milijonske, je zaradi združevanja štirih pik v eno, več tudi diod. Posledično ima vsaka velika pika 8 diod samodejnega ostrenja, ki izboljšujejo hitrost in natančnost ostrenja, bolje pa se obnesejo tudi v slabših svetlobnih razmerah in pri sledenju manjših premikajočih se predmetov.

    3) Večspektralno tipalo temperature barve in algoritem umetne inteligence za prilagajanje beline

    Za natančno reprodukcijo barvnega tona kože in njenega površinskega vzorca (teksture) imajo premijski pametni telefoni družine Huawei P40 več spektralno tipalo barve temperature in algoritem umetne inteligence za samodejno prilagajanje beline (AWB). Število barvnih kanalov so iz treh povečali na osem in izboljšali pravilnost barv za 45 odstotkov, tipalo barv pa podpira tudi algoritem globokega učenja za optimizacijo portreta, ki ohranja jasne sence na obrazu in sijaj las.

    4) Tehnologija Huawei XD Fusion

    Tehnologija pomembno izboljša podrobnosti in kakovost fotografije z združevanjem visoko natančnih podatkov iz več kamer, pa tudi s pomočjo semantične interpretacije, segmentacije in obdelave fotografij po načelu pike za piko. Združevanje podatkov več kamer omogoča med drugim pridobivanje informacije o osvetlitvi in globini posnetka. Semantični algoritmi umetne inteligence nato natančno obdelajo podatke o globini, obraznih lastnostih, drži in vzorcu (teksturi) kože, obdelava slike po pikah pa jo še nadalje izboljša za doseganja boljšega učinka zamegljenega ozadja, boljše dinamike, več podrobnosti in natančnejše reprodukcije barv.

    5) Periskopski objektiv

    Znotraj pametnega telefona Huawei P40 Pro je horizontalno nameščen periskopski objektiv telekamere s 5-kratno optično in 50-kratno digitalno povečavo. Na vrhu je optična prizma, ki ukloni svetlobo za 90 stopinj in jo preusmeri v vodoravno ravnino. Prvič pa ima tudi tipalo teleskopske kamere barvni filter z rumeno namesto zelene piko (RYYB). Zato je sposobno zajeti do 40 odstotkov več svetlobe, kar pride prav pri fotografiranju »povečav« v slabših svetlobnih razmerah.

    6) Sklop »SuperZoom«

    Pametni telefon Huawei P40 Pro+ ponuja kar 10-kratno optično povečavo. Tele objektiv ima prav tako periskopsko konstrukcijo, vendar je v njem več optičnih leč, zato je pot svetlobe daljša, goriščna razdalja pa doseže 240 mm. Algoritmi povečujejo sposobnost kamere pri prepoznavanju besedil in podrobnosti na obrazih. Med kar petimi kamerami je tudi kamera s 3-kratno optično povečavo, ki jo lahko uporabite, ko potrebujete srednji doseg povečave. Omogočen je tudi neoviran prehod iz srednje v daljinsko povečavo, kar je primerno tudi za fotografiranje portretov.

    7) Ultra kamera kinematografske kakovosti

    Pametna telefona Huawei P40 Pro in P40 Pro+ odlikuje kamera z ultra širokim kotom in tipalom velikim 1/1,54 palca (1,65 cm) z zlatim razmerjem stranic 3:2. Omogočeno je snemanje v slabših svetlobnih razmerah z občutljivostjo ISO51200 in snemanje počasnih posnetkov s hitrostjo 7680 sličic na sekundo. Za kakovosten video tudi v slabših svetlobnih razmerah, kamera združuje več pik tipala v eno in tako ustvari piko veliko kar 4.48 μm.

    8) Usmerjeno snemanje zvoka

    Pametna telefona Huawei P40 Pro in P40 Pro+ podpirata tudi tehnologijo usmerjene zvočne »povečave (Directional Audio Zoom). Večsmerni mikrofoni na gornjem in spodnjem robu ter na zadnji strani natančno beležijo zvok, da lažje uskladijo fokus video posnetka s stopnjevanjem zvoka iz te smeri. S tem pa zvok ni samo usmerjen, sistem tudi učinkovito odstrani hrup v ozadju.

    9) Huawei Golden Snap

    Zahvaljujoč visoki zmogljivosti umetne inteligence procesorja Kirin 990 5G, so pametni telefoni družine Huawei P40 sposobni prepoznave predmetov in obdelave s pomočjo umetne inteligence v realnem času. Funkcija »najboljši trenutek« dinamično zajame serijo fotografij pred in po pritisku na sprožilec. Enota za umetno inteligenco (NPU) pa nato hkrati analizira več kadrov glede na 30 drž in 90 obraznih izrazov, da lahko v galeriji izberete fotografijo, ki je najbolje uspela.

    10) Zmogljive sprednje kamere

    Pametna telefona Huawei P40 Pro in P40 Pro+ v zaslonski zarezi skrivata glavno sprednjo kamero s tipalom ločljivosti 32 milijonov slikovnih pik in sposobnostjo samodejnega ostrenja, poleg nje pa še infrardečo (IR) kamero za zajem globine, tipalo bližine in tipalo svetlobe. Napredni kameri in tipali uporabniško izkušnjo obogatijo z vrsto možnosti. S funkcijo samodejnega ostrenja se lažje osredotočite na obraz, sprednja kamera lahko snema video razločljivosti 4K (UHD), v sodelovanje s kamero za zajem globine, pa glavna zagotovi boljše učinke zamegljenega ozadja.

    Družina pametnih telefonov Huawei P40 je mojstrovina in letošnji vrhunec Huaweiove strokovnosti na področju mobilne fotografije in snemanja videa in kot taka predstavljajo kolektivno modrost znanstvenikov, matematikov, fotografov in umetnikov iz celega sveta. Njihovo trdo delo je namreč omogočilo, da lahko Huawei preobrazi svetlobo v »slike« visoke kakovosti in vsakemu od vas omogoči, da za vedno ovekoveči svoje najbolj dragocene spomine.

    V družino pametnih telefonov Huawei P40 pole premijskih modelov Huawei P40, Huawei P40 Pro in Huawei P40 Pro+ sodi tudi model srednjega razreda Huawei P40 lite. Ta z osupljivo zasnovo, inovativnim sklopom štirih zadnjih kamer, veliko baterijo in zmogljivim sistemom na čipu Kirin 810 prinaša novo vrednost mladim uporabnikom. Prvi kupci, ki ga bodo kupili pri Telekomu Slovenije, A1 ali Telemachu bodo ob naročilu dobil kot darilo športno zapestnico Huawei Band 4. Prav tako pa niso pozabili na tiste, ki bi radi naročili telefon v prosti prodaji, saj bodo prav tako deležni omenjenega darila. Za podrobne informacije se obrnite na posamezno prodajno mesto.

    ocena bralcev
    0 od 0

    Preden greš... ↓

    Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

    ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

    Poznaš svoj osebnostni tip?

    Kaj pa od partnerja ali otrok?
    ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje