Violinistični virtuoz februarja prvič prihaja v Slovenijo
Zimski festival – 10. februar 2018 – Nigel Kennedy, Unionska dvorana

V mesecu februarju s koncertom v sklopu Zimskega festivala v Slovenijo prvič prihaja violinistični virtuoz Nigel Kennedy, ki prav danes 28. decembra praznuje svoj 61. rojstni dan!

Naročite se na brezplačne e-novičke! Spodaj vpiši e-mail.

Spoštujemo vašo zasebnost in odnaročili se boste lahko kadarkoli. S prijavo se strinjate s politiko zasebnosti.

Priznani angleški violinist Nigel Kennedy je s svojim šarmom in karizmatičnim nastopom, ki je klasično glasbo približal množicam postal mednarodni superzvezdnik in še danes s svojimi albumi ostaja najbolje prodajani violinist vseh časov. Njegov posnetek Vivaldijevih Štirje letni časi je leta 1989 dosegel prodajo preko 3 milijonov kosov in postal eden najbolje prodajanih plošč klasične glasbe sploh. Nekonformistični umetnik je poznan po svojih unikatnih nastopih na katerih se rad približa občinstvu, odstrani kravato in suknjič, nekoč pa je celo prekinil enega svojih koncertov zaradi ogleda nogometne tekme svojega priljubljenega moštva. Koncert je po tekmi odigral do konca, v veliko veselje občinstva, ki so si skupaj s priljubljenim violinistom tekmo ogledali na velikem platnu. Violinistični virtuoz je svoje nastope popeljal izven klasičnih okvirov in premaknil meje žanra klasične glasbe. V svojem ustvarjanju se je lotil tudi rock glasbe s priznanimi interpretacijami del po katerih je slovel pokojni Jimi Hendrix, kar je vodilo v številna sodelovanja s znanimi izvajalci kot so: Sir Paul McCartney, Kate Bush, The Who, pevcem Robertom Plantom skupine Led Zeppelin in mnogimi drugimi.

Prvi rock zvezdnik klasične glasbe 10. februarja prvič prihaja v Slovenijo!
Vstopnice za koncert ŽE NA VOLJO na vseh prodajnih mestih Eventim (Petrol / OMV / Big Bang / Pošta Slovenije ) in na spletni strani:
10. februar 2018 – Nigel Kennedy, Unionska dvorana: http://www.eventim.si/si/vstopnice/nigel-kennedy-ljubljana-dvorana-grand-hotela-union-479076/event.html