Navdihnila me je zgodba gospoda Alena Kobilice. Kot uspešen maneken in poslovnež je zbolel: nujno je moral na operacijo tumorja, ki se mu je naredil na področju oči. Operacija je uspela, vendar je po 14 dneh njegov vid ugasnil. “poizkusite brez vida napisati mail, nekoga poklicati, se obleči za ven, si pripraiti nekaj za jesti.” Na tej točki človek lahko obupa, gospod Alen pa je nadaljeval: “Jaz sem se odločil za drugo stran – jaz sem vzel slepoto kot izziv.” Odkar je slep, teče hitreje, plava hitreje, sodeluje na triatlonih…
 
In kaj je moj navdih? njegov projekt “VIDIM CILJ”, ki povezuje otroke ki so kakorkoli gibalno prizadeti, v neprofitno organizacijo. Otroci, ki so slepi vidijo cilj, on, ki je slep vidi cilj… In mi, ki vidimo, pogosto ne vidimo cilja!
 
Začnite si ponavlajti: “vidim cilj, vidim cilj, vidim cilj, vidim cilj,….” in kar naenkrat boste videli kaj želite, kaj morate narediti, kje je vaša pot. Kar naenkrat boste lahko naredili korak, ker vidite cilj….in tam ste srečni; in tam žarite; in tam ste zadovoljni; in tam na cilju lahko govorite. Tam na cilju se vam ni treba pretvarjati; tam na cilju ste lahko to kar ste; tam na cilju lahko izrazite vso svojo ustvarjalnost; in tam na cilju boste tudi finančno podprti, ker boste delali to kar je vaša strast! To kar vam narekuje vaše srce, to kar vam šepeta vaša duša. Vse prepogosto se ravno na tej točki, ko bi morali storiti korak k cilju, ustavimo. Ne naredimo ničesar, ker nas hromi strah…hromi nas mnenje drugih…kritika drugih, to, da nismo dovolj dobri, to, da morda ne zmoremo, da smo si zastavili previsoke cilje. A kdo je tisti, ki sodi o tem, kdo mi smo, kakšni so naši cilji, naše želje, sanje…naša strast…tisto kar nas dela žive?
 
Korak k svobodi, k osebni sreči je to, da si dovolimo biti to, kar smo. Da zasledujemo naše cilje. Sledimo sebi. Se izražamo na način, ki nam ga narekuje naše srce, naša intuicija, nekaj kar je višje od nas. Šele takrat zadihamo s polnimi pljuči in živimo sebe. Šele takrat v polnosti živimo življenje. 
 
A ljudje velikokrat pogoltnemo naše sanje, naše potrebe, naše želje, neizrečene besede, morda solze, čustva….vse to se prične izražati na našem zdravju. Predvsem na predelu ščitnice. Več o ščitnici, o njenem delovanju, funkciji in kako si lahko pomagamo, ko nastopijo težave, si lahko preberete na spodnji povezavi.