Hitre zanimivosti
    ocena bralcev
    0 od 0

     KODA EVENTS PREDSTAVLJA:

    VOKALNI SPEKTAKEL PRED VALENTINOVIM: PERPETUUM JAZZILE IN UROŠ PERIĆ, PRVIČ NA ODRU SKUPAJ,  V BONIFIKI V KOPRU NA VEČER KULTURNEGA PRAZNIKA, 8. FEBRUARJA 2018

    V koprski Bonifiki se v četrtek, 8. 2. 2018 ob 19.00 na večer kulturnega praznika, neposredno pred valentinovim, obeta pravi glasbeni spektakel za vse sladokusce in ljubitelje vrhunskih slovenskih izvajalcev. Prvič v zgodovini bodo namreč skupaj nastopili Uroš Perić in Perpetuum Jazzile na koncertu, slikovito poimenovanem Vokalni spektakel. Na koncertu boste lahko slišali nastope obeh izvajalcev, znanih tako pri nas kot tudi v tujini, z vrhunskima repertoarjema, sledi pa tudi veliko glasbeno presenečenje! Vrhunski glasbeniki nam obetajo res izvrsten glasbeni dogodek, kot ga še nismo doživeli pri nas. Vstopnice so že na voljo na vseh prodajnih mestih Eventima po Sloveniji in na spletni strani www.eventim.si. Svetujemo vam, da vstopnice kupujete na pooblaščenih prodajnih mestih. Na koncertu bo posebni gost primorska zasedba Cantica Ladies.

    PERPETUUM JAZZILE

    XL vokalna skupina Perpetuum Jazzile je največja slovenska pop in jazz vokalna zasedba. Ustanovljena je bila leta 1983 pod vodstvom Marka Tirana, takrat še pod imenom Gaudeamus. Repertoar Perpetuum Jazzile predstavlja atraktivni izbor vokalne jazzovske in popularne glasbe. Večinoma a cappella, občasno pa tudi s spremljavo vrhunskih jazz instrumentalistov, se repertoar Perpetuum Jazzile razteza od brazilske bossa nove, swinga, close harmony stila vse do (z jazzom bolj posredno povezanih) funka, gospela in popa. Poslušalcu ponuja privlačen splet vokalnih jazzovskih harmonij in izrednih ritmov, dotakne pa se jih tudi z odličnimi solisti, sproščenostjo in mladostnim žarom. Glasba Perpetuum Jazzile, ki jo najbolje predstavlja na svojem zadnjem albumu »Africa«, poslušalca neizogibno napolni z vokalno ekstazo. Album je bil v prvem tednu februarja 2010 po meritvi radia Val 202 in revije Stop najbolje prodajani CD album v Sloveniji, naslovna skladba pa je v živi izvedbi v letu 2009 poskrbela za izjemen mednarodni preboj skupine in je absolutni rekorder po gledanosti slovenskih videov na svetovnem spletu. Zanjo so marca 2010 prejeli Viktorja za posebne medijske dosežke. Njena popularnost pa je z leti le naraščala, tako pri nas, kot tudi v tujini. Danes je njihov glasbeni mentor Peder Karlsson.

    UROŠ PERIĆ

    Uroš Perić je svojo glasbeno pot začel leta 2004. Njegove priljubljene glasbene zvrsti so soul, jazz, blues. Uroš je svetovni rekorder po številu izvedenih nastopov, posvečenih Rayju Charlesu, za njim je že skoraj 400 nastopov v 20 državah na treh celinah (Evropa, S. Amerika – ZDA, Afrika). Gostili so ga: Montreux Jazz Festival, Frankfurter Opernball, Jazz Ascona Festival, Klaipeda Jazz Festival, Davos Sounds Good, Saalfelden Jazz Festival, Salzburg, Amberg, Zagreb, Beograd, Festival Ljubljana, Lent v Mariboru, French Quarter Festival v New Orleansu, Sweet Auburn Festival v Atlanti-Georgia, Tanjazz v Maroku, Nishvill v Srbiji, Bansko Jazz Festival, Nuits du Jazz v Nantesu, v Las Vegasu in številni drugi odri, kjer je občinstvo njegove izvedbe nagrajevalo s stoječimi ovacijami.
    Dela z različnimi instrumentalnimi zasedbami, večinoma pa s svojim kvartetom. Pogosto je gost big bendov, tako v Sloveniji, še več pa v tujini. Njegove nastope večkrat oplemenitijo tudi tri izvrstne pevke, »Perlete«.
    Nastopal je z mnogimi slovečimi glasbeniki, kot so Ernie Watts, Diane Schuur, Michael Abene, Duško Gojković, Tony Horowitz, Lou Gonzales, Eric Sande, Pete Bresciani, Joel Gibson, Curt Miller, Neil Maxa, Jon Klokow, Sonny Hernandez, Tom Hall, Eddie Rich, Wayne de Silva, Gary Anderson, Alex Jackson, David Braun, Jeff Zinn in Joel Richman.
    Do zdaj je izdal 18 zgoščenk, od tega sedem v Nemčiji, sedem v Sloveniji, eno v Franciji, dve v Švici in eno v ZDA, z veliko njegove avtorske glasbe.

    Ne zamudite tega izjemnega spektakla. Vstopnice so že na voljo na www.eventim.si in na vsem njihovih pooblaščenih prodajnih mestih.

    Prodaja vstopnic:  www.eventim.si in Hiše vstopnic Eventim Si (Tivoli Ljubljana, Citypark Ljubljana, Kino Šiška Ljubljana, Križanke Ljubljana, Mestni trg Ljubljana, Europark Maribor, Klicni center: 090 55 77*) in partnerska prodajna mesta: Petrol, Pošta Slovenije, Big Bang, (K)kiosk, Trafika 3DVA,  bencinski servisi OMV z multi točko, agencija Palma in Alpetour potovalna agencija ter ostala prodajna mesta v sistemu Eventim Si.

     

    ocena bralcev
    0 od 0

    Preden greš... ↓

    Bi brezplačno analizo osebnostnega tipa?

    ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje

    Poznaš svoj osebnostni tip?

    Kaj pa od partnerja ali otrok?
    ✅ Hitro izboljšaj odnose ✅ 100% deluje