Zapuščina izjemno priljubljene princese Diane živi naprej. Veste, da za ikono stoji velika mera dobrodelnosti in poguma –  je pa tudi nekaj dejstev, o katerih mediji niso veliko pisali. Na primer o tem, da si je že od malega želela postati balerina.

1. Njena babica po materini strani, Ruth Roche, je bila “lady in waiting” in bližja prijateljica sedanje kraljice, kar je sprožilo kar precej namigov o spodbujanju k poroki vnučkov.

2. Od nekdaj je želela postati balerina, ampak ji zaradi višine to nikakor ni uspevalo.

3. V šolo je hodila skupaj s priznano igralko Tildo Swinton.

4. Po zaključku svojega šolanja je Diana začela delati z otroki in sčasoma postala vzgojiteljica v Young England School. Bila je prva kraljevska nevesta, ki je imela pred svojo poroko plačano službo.

5. Najprej je s Charlesom hodila njena sestra Sarah, Diana ga je tako spoznala leta 1977. Ampak šele 3 leta kasneje sta si tudi onadva postala naklonjena.

6. Njen zaročni prstan ne sledi tradiciji kraljevske poroke. Dianin prstan s safirjem danes nosi Kate Middleton, je bil pa v tistem času nekaj povsem običajnega.

7. Njena poročna obleka je imela najdaljšo vlečko v zgodovini – dolga je bila kar 7,5 metra.

8. Kraljevsko tradicijo je opustila tudi v zaobljubah, saj je bila prva nevesta, ki je v svoji izpovedi “izpustila” dejtvo, da bo “vselej ubogala svojega moža.”

9. Imela je afero s sinovim učiteljem jahanja. Medtem je imel Charles afero s Camillo Parker Bowles.

10. Po ločitvi je izgubila svoj kraljevski naziv. Kraljica Elizabeta je vztrajala, da ga obdrži, Charles pa je bil tisti, ki je temu nasprotoval.

11. Ko je umrla, je bila stara le 36 let.

12. Pogreb si je ogledalo kar 2,5 milijarde ljudi s celega sveta. Sprva je bilo mišljeno, da bo potekal zasebno, vendar je bil izliv javnosti prevelik.

13. Pokopana je na otočku sredi jezera Althorp, kjer jo obkroža 36 dreves – za vsako leto njenega življenja.