Danes živimo v nenehnem strahu, ki temelji na kulturi ljudi, obsedenih kontrolirati svoja življenja. Bojimo se negotovosti, zato želimo predvideti čisto vse črne scenarije, po drugi strani pa počnemo vrsto stvari, da se zaščitimo pred temi neizogibnimi katastrofami.

To je naporen način življenja.

Hej, dobra novica! Vaša intuicija je učinkovit, zanesljiv kompas, ki vas lahko brezhibno vodi na vašo pravo pot. Za upoštevanje vašega notranjega glasu, poslušajte naslednje nasvete…

12 načinov, kako boste okrepili svojo intuicijo:

1. Meditirajte. Sporočila ponavadi prihajajo iz tišine in notranjega miru.

2. Začnite opazovati s svojimi petimi čutili….Tako boste razvili tudi šestega.

3. Bodite pozorni na svoje sanje. Ko spite, vaš kognitivni um počiva in odpira prostor vaši podzavesti.

4. Bodite ustvarjalni. Vključevanje v ustvarjalne dejavnosti pomirja kognitivnen um in omogoča vaša intuiciji spregovoriti.

5. Preizkusite svoje slutnje. Ste kdaj dobili občutek, da bo jutri deževalo, čeprav vremenska napoved trdi obratno? Če imate kdaj občutek o tem, kaj se bo zgodilo v prihodnosti, napišite svoje slutnje in jih kasneje tudi preverite.

6. Pobegnite iz svoje dnevne rutine. Pobegnite. Upočasnite. Poskušajte preživeti dan v novem okolju, nič načrtovanega. Ko si preveč zaposlen, da je težko poslušati notranje glasove intuicije. Poskusite počistiti svoj urnik!

7. Preživite čas v naravi. Biti v naravi, stran od tehnologije in od drugih skušnjava, vam lahko odpire vrsto novih občutkov.

8. Učite se iz preteklosti. Spomnimo se negativne izkušnje iz preteklosti, nekaj nedavnega. Ste morda imeli slab občutek, kot da nekaj ni prav? Mogoče ste imeli vizijo. Poskusite se tudi spomniti, kako točno ste se takrat počutili.

9. Gibajte se. Ti  ukrepi lahko pomirijo kognitiven um in odpirajo intuicijo.

10. Poskusite zaznati ljudi, preden jih spoznate. Kakšne informacije se lahko razbere z opazovanjem ljudi? Bolj smo pozorni, bolj spoznavamo, da znamo osebe kar dobro prebrati.

11. Berite knjige.

12. Ne recite si, da ste nori, ko nekaj intuitivno zaznate.  Zaupajte si!