Novo leto je skoraj že tu, zato vsi iščemo razloge, da bi izboljšali sebe, svoje počutje in nenazadnje tudi delo. Na žalost se večkrat zgodi, da v tem času pričnemo o sebi razmišljati kot o neuspehu. Torej, kako lahko ostanete motivirani, da boste v novem letu dosegli vse svoje zastavljene cilje?

Tukaj je 10 odločnih in preprostih korakov, ki vam bodo pomagali uresničiti zastavljene cilje v novem letu 2016:

1. Naučite se reči NE. Beseda Ne je zelo močno orodje. Vajeni smo, da večini stvarem in ljudem zgolj iz navade rečemo Da, ti pa nas potem preplavijo – časovno in fizično, kar nas oropa dragocenega časa. Čeprav so skušnjave močne, lahko dragoceni čas porabite za družino ali pa za spanec, ki se mu ves čas spretno izogibate.

2. Ne pretiravajte. Izognite se nerazumno visokim ciljem. Če si govorite, da boste v fitnes odšli 7x na teden, je to verjetno preveč ambiciozno. Bolje bi bilo, da začnete s tremi dnevi. Tako dobite pod pasom, preden se premaknete na naslednjo raven, še nekaj dodatnih zmag. Ne pozabite, velike spremembe se ne zgodijo skozi noč. Poglejte na svoj trenutni urnik in ocenite, kaj se dogaja. Zavestno spreminjajte stvari in naredite prostor za nove cilje.

3. V rezervoarju pustite nekaj goriva. Za resnično spremembo boste potrebovali energijo. Začnite z majhnimi koraki, tako ne boste konec dneva popolnoma izčrpani. Zjutraj jejte veliko beljakovin, skozi dan si vzemite majhne odmore, po kosilu pa si pustite dobrih 15 minut, da se sprostite.

4. Govorjenje je poceni. Nemesto, da o svojih ciljih samo govorite, raje nekaj naredite. Poleg tega drugim ljudem ne pustite, da vas odvračajo od tega, kar si želite. Z dobrimi rezultati boste navdihnili sebe in prijatelje, zagon pa uporabite tudi za podporo njihovih ciljev.

5. Prevzemite nadzor. Vsi smo grozno zasedeni, še posebej ko izpolnjujemo želje drugih. Če vaši cilji v koledarju ne bodo zabeležni, kdo si bo zanje potem sploh vzel čas? Čas je, da prevzame nadzor, še posebej nad koledarjem.

6. Obdržite tiste zmenke, ki so z vami samimi. Čas je dragocen –  uporabite ga kot sredstvo vlaganja energije v smer svojih ciljev. Ustvarite navado: ko nekaj začnete, to tudi dokončajte. In to v časovnem obdobju, ki ste ga za cilje tudi dodelili. Pobotajte se s časom in dobili boste boljše življenje.

7. Premikajte se ves dan. V nasprotju s tem, kar si morda mislite, posedanje ves dan lahko zmanjša raven energije. Bodite aktivni in to na vsakih 25 minut. V enem tednu boste zagotovo opazili pridobljeno energijo, ki jo lahko ponovno vlagate v doseganje želenih obljub samemu sebi!

8. Zaobljuba molku. Poskusite za en dan blokirati vso nepotrebno govorjenje. Ta zaobljuba molku bo lahko res težka, ampak rezultati so neverjetni. Vaja vam bo pokazala, koliko energije ste zapravljali za nepotrebne pogovore. Čas lahko omejite tudi zjutraj, če ga ne morete skozi dan.

9. Ustvarite si svoj “življenjski vrt”. Če bi imeli prostor le za 5 rastlin, katere bi izbrali? Koliko vode bi za to porabili? Do svojih sanj uporabite enako stopnjo selektivnosti. Pomislite, kaj je res pomembno za vas in kaj morate storiti, da do teh stvari tudi pridete. Na ta način lahko med svojimi rastlinami kaj hitro prepoznate plevel.

10. Ne pozabite: majhne spremembe se zgodijo prav vsak dan.
Če želite vedeti, kako se dogajajo velike stvari, začnite z enim korakom. Kaj lahko storite vsak dan, da se premaknete v smer svojega cilja?

 

Ključ do manifestacije je razumevanje, da se tekom dneva dogaja veliko stvari, ki terjajo svoj čas in napor. Svoje življenje sestavite okoli majhnih dejanj, ki vodijo do izboljšav, te pa potem v odlične navade.

Rezultat: pozitivna sprememba bo postala način vašega življenja.

 

Spremembe na bolje