Ne zamudite Sejmov Okusov GASTexpo & SLADOLED & VINO, ki s svojo pestro in kakovostno ponudbo razstavljavcev in strokovnega programa k obisku vabijo vse, ki se z gastronomijo ukvarjajo profesionalno, kot tudi ostale, ki si želijo biti na tekočem s trendi v gastronomiji ali izpopolniti svoje znanje za praktičnih strokovnih delavnicah.

Letos sejmi slavijo JUBILEJ: 10-obletnico, zato bo program še kakovostnejši in strokovnejši!

Sejmi GASTexpo & SLADOLED & VINO se bodo tudi tokrat odvijali istočasno kot sejem Natour ALPE – ADRIA.

GASTexpo & SLADOLED & VINO
27. – 30. januar 2016
10:00 – 19:00, Gospodarsko razstavišče

Kot vsa leta doslej vas bodo tudi letos številni domači in tuji razstavljalci pričakali z bogatim razstavnim programom, tehnološkimi in drugimi novostmi ter raznovrstnimi degustacijami, predstavitvami priznanih blagovnih znamk in drugimi oblikami promocij oz. prezentacij. S svojo strokovnostjo in ponudbo tako ponujajo vpogled v najnovejše trende in inovacije na tem področju.

Zadnja leta veliko pozornost posvečamo SPREMLJAJOČIM STROKOVNIM PRIREDITVAM – DELAVNICAM, ki so namenjene obiskovalcem ter so zelo dobro obiskana. Tudi letos sejem ne bo razvajal le oči in okušalnih brbončic, ampak bo poskrbel tudi za pridobitev novih znanj s strani vrhunskih mojstrov.

Vse, ki jih zanima, kako se pripravi odlična kava, pizza, sladoled, macaronsi, jagodna torta, čololadni soufflee, francoske baguette in še marsikaj drugega, se tega lahko naučijo na številnih delavnicah, ki bodo potekale vse dni sejma. Prijava na delavnice je obvezna, saj je število omejeno, zato ne odlašajte.

Naj ob tem poudarimo letošnje novosti, ki so se pridružile že tako pestrim vsebinam šol, delavnic in tekmovanjem s področja peke pizze, kruha, sladoleda in slaščičarstva. V sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije in Društvom barmanov Slovenije smo pripravili delavnice in tekmovanja v pripravi kave in koktajlov pod skupnim okusom KAVA.

 

PROGRAM DELAVNIC:
Delavnice priprave KAVE

Strokovne delavnice, predavanja in prezentacije priprave raznih kavnih trendovskih napitkov. Strokovna tematika bo zajemala področja kako do popolnega espressa in pravilne recepture za moderni espresso, prezentacija priprave Signature napitkov, poznanih s tekmovanja Coffee in Good SpiritLatte art delavnice, Hand brew prezentacija, Cupping okušavanje kav s celega sveta, kot tudi predavanje o zgodovini in kulturi pitja kave in mnogo več.

 

Delavnice PRIPRAVA SLADOLEDA/SLAŠČIC za predstavitev v VITRINI

Letošnje delavnice izdelave sladoleda bodo ponovno potekale pod okriljem svetovno priznane institucije Carpigiani Gelato University, katere člani so vrhunski mojstri s področja sladoledarstva in slaščičarstva. S svojimi delavnicami in tečaji so prisotni že na 5 svetovnih celinah.

Delavnice izdelave sladoleda bodo potekale zadnja dva dni sejma, v petek, 29., in soboto, 30. januarja.

Preostala dneva, sreda, 27., in četrtek, 30. januarja, pa bodo potekale slaščičarske delavnice s privlačnimi naslovi – Cheesecake, Cremino, Semifreddo, Monoporcije, Kozarčki, Mousse.

Delavnice bodo potekale v slovenskemangleškem in italijanskem jeziku.

 

ŠOLA PIZZE

Šola pizze se bo odvijala prve tri dni sejma, od srede, 27., do petka, 30. januarja 2016, po sledečem programu:

10:00 -12:00 Kako narediti testo in teoretična znanja za izdelavo najboljše pizze
12:00 – 14:00 Free Style praktične lekcije akrobatske pizze 
15:00 – 18.:00 Degustacija italijanskih pizz
SLAŠČIČARSKE DELAVNICE La GANACHE

Kulinarični mojster slaščičar francoske šole Naser Gashi je ustanovitelj prvega francoskega slaščičarskega izobraževanja in celovite ponudbe zelo okusnih in prefinjenih posladkov v Sloveniji.

Letos je za obiskovalce sejma pripravil delavnice Macaronsov, torte Fraisier, čokoladnega souffleeja, Choux princes krofki in francoskih baguette

Poleg delavnic bodo vsekakor zanimiva tudi mednarodna tekmovanja. Tradicionalnima tekmovanjema Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI SLADOLEDA in Mednarodno prvenstvo Slovenije v IZDELAVI PIZZE se je letos pridružil prvi BARISTA BATTLE CHALENGE, katerega finale si boste lahko ogledali zadnji dan sejma. Med tekmovanjem bodo baristi šli skozi šest različnih izzivov: posnemanje delovno okolje profesionalnega Barista, Cupping, Latte Art, Brewing, Naročilo, Signature drink in splošno znanje.

Novost je tudi 1. Tekmovanje v pripravi kavnega koktajla – AFTER DINNER KOKTAJL, na katerega se lahko prijavijo vsi, ki se želijo z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktajla na osnovi kave.

Prvi dan sejma pa si bodo obiskovalci lahko ogledali tudi prvo modno revijo OKUSI MODO, ki je namenjena pomoči lastnikom gostinskih lokalov ter hotelov in ostalim pri izboru primerne delovne obleke za svoje zaposlene, saj prvi stik pri naročanju hrane ali pijače poteka preko strežnega osebja.

Poleg vsega bodo vse dni sejma potekale številne degustacije jedi, slaščic, sladoleda, vina, in drugih dobrot.

Vsekakor se nam obeta zanimivo dogajanje, zato ste vljudno vabljeni na sejme!

Več informacij na www.gast.si.